11 Ιουνίου 2019

Ο αντίκτυπος των S-400 στην κατάσταση στην Β.Συρία

Kόμπος σχετικά με τους S-400

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η κατάσταση αυτή θα οριστικοποιηθεί στις 31 Ιουλίου, όταν η απόφαση της Τουρκία σχετικά με το πυραυλικό αμυντικό σύστημα S-400, θα...


... καθορίσει και την μοίρα της περιοχής.

Σε περίπτωση που η Τουρκία λαμβάνοντας υπόψη τις κυρώσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλάξει γνώμη για τους S-400, τότε προβλέπεται να αρχίσει ένα προβληματικό διάστημα με την Ρωσία. Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο που διακρίνεται στον ορίζοντα και αναφέρεται πως η Τουρκία τώρα προσπαθεί να υπολογίσει πως θα ξεγλιστρήσει με την μικρότερη δυνατή ζημιά από την οργή της Ρωσίας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΠΑΖΑΡΙΑ ΙΝΤΛΙΜΠ-ΤΕΛ ΡΙΦΑΤ
Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν η Τουρκία πάρει τους S-400, σχολιάζεται πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα αποσύρουν την στήριξη που παρέχουν στην Τουρκία στο θέμα της Ιντλίμπ, ενώ η Τουρκία κατ΄εφαρμογήν των συζητήσεων στην Αστάνα θα υποκύψει στην Ρωσία.

Σ' αυτήν την περίπτωση αναφέρεται πως η Τουρκία θα παζαρέψει με την Ρωσία, να πουλήσει την Ιντλίμπ έναντι της περιοχής Τελ Ριφάτ και της κατάληψης της Σεχμπά. Όταν στα τέλη Μαίου μετά από τις δηλώσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την Ιντλίμπ, η Τουρκία στήριξε τις συμμορίες εκεί, η Ρωσία ως αντίποινα έστησε τρία στρατιωτικά σημεία στην Τελ Ριφάτ.
[πηγές: anfturkce.com, βαλκανικό περισκόπιο]