12 Ιουνίου 2019

Η Ουάσιγκτον επέκτεινε τις κυρώσεις εναντίον της Συρίας

Τις κυρώσεις εναντίον της Συρίας επέκτεινε η Ουάσιγκτον, προσθέτοντας στη «μαύρη λίστα» 13 νέες επιχειρήσεις και τρία επιπλέον μεμονωμένα άτομα.

Ανάμεσα στους «πληγέντες» συγκαταλέγονται...


... οι επιχειρηματίες Σάμερ Φοζ, Χούσεν Φοζ και Αμέρ Φοζ, όπως και διάφορες εταιρείες από τη Συρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, Μόσχα και Δαμασκός κάλεσαν τις ΗΠΑ να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Συρίας, διαμηνύοντας ότι οι περιορισμοί δεν προωθούν την επίλυση των ανθρωπιστικών και κοινωνικο-οικονομικών προβλημάτων της ασιατικής χώρας.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας αποφάσισε τον Μάιο την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της συριακής κυβέρνησης, των υποστηρικτών της και όσων χρηματοδοτούν την εναέρια και ενεργειακή βιομηχανία της Συρίας.

Η χώρα της Ασίας βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να στέκονται στο πλευρό του προέδρου Άσαντ, επιχειρώντας εναντίον πολυάριθμων αντιπολιτευόμενων οργανώσεων, οι οποίες υποστηρίζονται από τα δυτικά κράτη, όπως και εναντίον οργανώσεων μαχητών και τρομοκρατών.