25 Ιουνίου 2019

Το Ισραήλ μπλοκάρει την παροχή καυσίμων στη Γάζα μετά τις επιθέσεις με μπαλόνια εκρηκτικών

Τέλος στην παροχή καυσίμων στη Γάζα βάζει ο Ισραηλινός στρατός μετά τις επιθέσεις με μπαλόνια με εκρηκτικά από την περιοχή της Παλαιστίνης και μετά τις πυρκαγιές που προκάλεσαν αυτά.

Το Ισραήλ ανέστειλε...
... την παροχή καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα ως αντίμετρο για τις επιθέσεις με μπαλόνια με εκρηκτικά που εκτοξεύθηκαν από την παλαιστινιακή επικράτεια, δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

«Λόγω των μπαλονιών με εκρηκτικά που απελευθερώθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον των ισραηλινών εδαφών με σκοπό να προκαλέσουν πυρκαγιές στις ισραηλινές περιοχές γύρω από τη Γάζα, αποφασίστηκε η αναστολή της προμήθειας καυσίμων σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του συνοριακού σταθμού, από σήμερα και μέχρι νεωτέρας», δήλωσε εκπρόσωπος του IDF για τα αραβικά μέσα.

Η δήλωση έρχεται αφότου προκλήθηκαν τουλάχιστον 13 πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ χθες μετά από επιθέσεις με τέτοιου είδους μπαλόνια. Το Ισραήλ επέβαλε θαλάσσιο αποκλεισμό στη Γάζα στις 12 Ιουνίου, μετά από οκτώ πυρκαγιές που προκλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες από παρόμοιες επιθέσεις.

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν διπλωματική αναγνώριση για το ανεξάρτητο κράτος τους στα εδάφη της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.