24 Ιουνίου 2019

Περιορίζει την έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Με περιορισμένο αντικείμενο και μόνον ως προς το περιεχόμενο των μηνύσεων - καταγγελιών των τριών πολιτικών κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ανέσυρε...


... τις μηνύσεις αυτές  από το αρχείο και έδωσε εντολή για έρευνα εξ υπαρχής.

Οι μηνύσεις - καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλου ανασύρθηκαν από το αρχείο, όπου τις είχε θέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής μετά πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος, ζητώντας την επανεξέτασή τους με το σκεπτικό, ότι έχουν υπάρξει νέα στοιχεία.

Μετά ταύτα η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου η οποία αποχωρεί σε λίγες ημέρες λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, έδωσε εντολή ανάσυρσης των μηνύσεων και ανέθεσε την υπόθεση στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου.

Ομως το σκέλος που θα ερευνηθεί εκ νέου από το σύνολο των μηνύσεων των τριών πολιτικών είναι μόνον εκείνο για τους εισαγγελείς Διαφθοράς, καθώς το κομμάτι που αφορά την μήνυση του κ. Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου έχει πάει στη Βουλή ήδη, ενώ εκείνο το σκέλος των μηνύσεων κατά των προστατευόμενων μαρτύρων έχει αρχειοθετηθεί από τον προκάτοχο του κ. Αγγελή, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ωστόσο, η κίνηση Αγγελή για ανάσυρση των μηνύσεων των τριών πολιτικών περιλάμβανε και δεύτερο ουσιαστικότερο σκέλος, το οποίο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν προωθεί.

Το δεύτερο σκέλος της κίνησης Αγγελή αφορούσε παραγγελία του προς την Εισαγγελία Εφετών με αίτημα την εξέταση των τριών πολιτικών, να κληθούν δηλαδή να καταθέσουν, και επιπλέον την αποκάλυψη με δικαστικές ενέργειες της ταυτότητας του λεγόμενου «Ρασπούτιν».

Βεβαίως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του το Σάββατο στα «Παραπολιτικά», αποκάλυψε πως ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο έχει και καταμηνύσει πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο, προσωπικά.

Πάντως ο χειρισμός εκ μέρους της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου εκ των πραγμάτων περιορίζει την έρευνα για το περιεχόμενο των μηνύσεων των τριών πολιτικών μόνον για τυχόν ευθύνες των εισαγγελέων Διαφθοράς, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.
Ιωάννα Μάνδρου, Καθημερινή