9 Ιουνίου 2019

Το Ισλαμικό Κράτος διεξάγει έντονο ανταρτοπόλεμο στην έρημο της ανατολικής Συρίας

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έστησε ενέδρα σε Σύρους στρατιώτες στην ύπαιθρο της πόλης Παλμύρα, σκοτώνοντας ορισμένους από αυτούς.

Σύμφωνα με...


... τοπική πηγή από την Παλμύρα, που επικαλείται το Al Masdar News, ένα όχημα του συριακού στρατού έπεσε σε παγίδα τζιχαντιστών καθώς κινούνταν νότια της πόλης. Στην ενέδρα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν τρεις Σύροι στρατιώτες και ένας αξιωματικός.

Η ίδια ιστοσελίδα μεταδίδει ότι τον Μάιο το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε συνολικά 100 Σύρους στρατιώτες στην έρημο της ανατολικής Συρίας. Ο συριακός στρατός έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του γύρω από την Παλμύρα σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κάποιες χιλιάδες ένοπλους άνδρες στην έρημο δυτικά του Ευφράτη, οι οποίοι διεξάγουν ανορθόδοξο πόλεμο. Η εκκαθάριση της συγκεκριμένης περιοχής είναι εξαιρετικά δύσκολη. Χρειάζονται πολυάριθμες στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «φωλιάζουν» στις πολλές σπηλιές της περιοχές και σε υπόγεια καταφύγια που οι ίδιοι έσκαψαν τα προηγούμενα χρόνια και είναι δύσκολο να εντοπιστούν.