26 Ιουνίου 2019

Αναστασιάδης: Ατυχής η τροπολογία στο νομοσχέδιο Μενέντεζ

Απαιτεί άρνηση παραχώρησης πρόσβασης προς ρωσικά στρατιωτικά πλοία

Ατυχή χαρακτήρισε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την τροπολογία στο νομοσχέδιο Μενέντεζ – Ρούμπιο, που συνδέει...


... την άρση του αμερικανικού εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κύπρο με την άρνηση παραχώρησης πρόσβασης προς ρωσικά στρατιωτικά πλοία.

Κληθείς να σχολιάσει το σχετικό νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών της αμερικανικής Γερουσίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία των δύο Γερουσιαστών για το νομοσχέδιο όπως αρχικά είχε κατατεθεί, εξέφρασε τη λύπη του για τις τροπολογίες που έγιναν στο νομοσχέδιο οι οποίες «επηρεάζουν την ανεξαρτησία και κυριαρχία σε μεγάλο βαθμό της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Εξήγησε ότι «μέχρι σήμερα παροχή προς οποιαδήποτε χώρα εγίνετο πάντοτε για λόγους ανθρωπιστικής βοήθειας και δεν θεωρώ ότι μπορεί να τίθενται ανάλογοι όροι ιδιαίτερα με μία χώρα, και μιλώ για την Αμερική, με την οποία επιδιώκουμε περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεών μας». «Έχω την εντύπωση ότι η τροπολογία ήτο ατυχής», κατέληξε.