25 Ιουνίου 2019

Πρώτη φορά Ρωσο-ισραηλινο-αμερικανική συνάντηση για Ασφάλεια στην Ιερουσαλήμ

Επικεφαλής των Εθνικών Συμβουλίων Ασφαλείας του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, ξεκινούν διήμερη συνάντηση στην Ιερουσαλήμ, με κύριο θέμα τη Μέση Ανατολή και κυρίως για το Ιράν, τον ένθερμο αντίπαλο...


... του Ισραήλ και των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο ισχυρής επιδείνωσης της σύγκρουσης των ΗΠΑ με το Ιράν. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε τη συνάντηση «ιστορική και άνευ προηγουμένου» και είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλισθεί η ασφάλεια στη Μέση Ανατολή «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, ο επικεφαλής του ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Μέιρ Μπεν Σαμπάτ και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, θα συμμετάσχουν σε διμερείς και τριμερείς συνομιλίες.

Ο Πατρούσεφ, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Tass, δήλωσε ότι θα λάβει υπόψη τα συμφέροντα του Ιράν και θα τα υποβάλλει στους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην κατάσταση στη Συρία, όπου το Ιράν έχει παρουσία.

Η εφημερίδα «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα» γράφει ότι ο Πατρούσεφ θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα συνομιλήσει προσωπικά με τον Μπόλτον και στη συνέχεια με τον Μπεν Σαμπάτ και η τριμερής συνάντηση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.