12 Ιουνίου 2019

Κούκλα Τραμπ που τρώει ξύλο η μεγαλύτερη επιτυχία σε έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στην Κίνα

Εν μέσω του οικονομικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα

Ένα από τα λιγότερα πολύπλοκα τεχνολογικά επιτεύγματα που παρουσιάζονται στην έκθεση Consumer Electronics Show Asia που διεξάγεται...


... στην Σαγκάη είναι αυτό που γνωρίζει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και ο λόγος πίσω από αυτό είναι ο... Ντόναλντ Τραμπ!

Μια κούκλα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ που προσφέρεται για όσους θέλουν να ρίξουν ξύλο με ένα σφυρί για να χαλαρώσουν, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Θα ήταν καλύτερο αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα χέρια και τα πόδια μου. Πιστεύω ότι το σφυρί δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό», σχολίασε ένας 31χρονος που δοκίμασε την κούκλα.

Η απήχηση που έχει η κούκλα εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι παρουσιάστηκε εν μέσω του οικονομικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα με τις δύο χώρες να έχουν επιβάλει η μια στην άλλη δασμούς άνω των 360 δισ. δολαρίων.

Η τεχνολογία, εξάλλου, αποτελεί το κεντρικό πεδίο μάχης για τις δύο χώρες με τις ΗΠΑ να ασκούν πιέσεις σε κυβερνήσεις χωρών σε όλο τον κόσμο να εμποδίσουν τα σχέδια της κινεζικής εταιρείας Huawei για επέκταση του δικτύου 5G με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για λόγους κατασκοπίας.