12 Ιουνίου 2019

Παναγία των Παρισίων: Το Σάββατο η πρώτη λειτουργία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί ακριβώς δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να τελεστεί η πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων, μετά την ευρείας-κλίμακας πυρκαγιά...


... που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του ιστορικού καθεδρικού ναού, τον περασμένο Απρίλιο. Στην τελετή, της οποίας θα ηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Παρισιού, θα παραβρεθούν μόλις 20 άτομα.

Ωστόσο, πολυάριθμα τηλεοπτικά κανάλια θα πραγματοποιήσουν ζωντανή μετάδοση, μεταφέροντας τις «εικόνες» στα σπίτια των Γάλλων -και όχι μόνο- πιστών. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί ακριβώς δύο μήνες μετά τη φωτιά, η οποία προκάλεσε την καταστροφή του μεγαλύτερου τμήματος της ξύλινης οροφής, όπως και την κατάρρευση του καμπαναριού.

Η γαλλική επισκοπή, παράλληλα, βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης των αρμόδιων αρχών για την ανέγερση ενός προσωρινού χώρου λατρείας στον περιβάλλοντα χώρο της Notre Dame, προκειμένου να τελούνται οι απογευματινές προσευχές.

Υπενθυμίζεται ότι η καταστροφική πυρκαγιά ξέσπασε στις 15 Απριλίου. Την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος Μακρόν δεσμεύτηκε να επιδιορθώσει τις ζημιές και να καταστήσει την ιστορική εκκλησία «ακόμη πιο όμορφη».