17 Μαΐου 2019

Το σχέδιο των δικαστικών αρχών για να απεμπλακούν από το αδιέξοδο Κουφοντίνα

Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται κλιμάκωση των επιθέσεων, ενώ οι δικαστικές διαδικασίες καθυστερούν

Ακόμη και την διατύπωση ότι «ο Δημήτρης Κουφοντίνας προχωρούσε σε γενικόλογες… ιστορικές αναφορές σε σχέση με το εγχώριο αντάρτικο πόλης...


... και δεν τίθεται θέμα ότι επικροτεί τις ενέργειες  της 17Ν», φέρεται να μελετούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να απεμπλακούν από το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί με το ζήτημα της 7ης αδείας του πρώην ηγετικού μέλους της ένοπλης οργάνωσης.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ επιζητούν κατεπείγουσα λύση του θέματος με την άδεια του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς φοβούνται κλιμάκωση των καταδρομικών επιθέσεων από αντιεξουσιαστές –ήδη έχουν σημειωθεί 15- τις  οποίες δεν μπορούν να αποτρέψουν.

Με συχνότητα επιδρομών -περισσότερες από 3-5 το 24ωρο- και υπό τον φόβο ότι αν υπάρξει επιδείνωση της υγείας του απεργού πείνας ή άλλο απρόοπτο  θα ακολουθήσουν πιθανόν αιματηρές επιθέσεις από δύο–τρεις ένοπλες ομάδες που παραμένουν ενεργές, αναζητούν επειγόντως λύση. Κι αυτό γιατί ο «Λουκάς» της 17Ν  θεωρείται πρόσωπο «σύμβολο» κι αναφοράς των περισσοτέρων αντιεξουσιαστών…

Όμως  εκφράζεται φόβος ότι η σχετική απόφαση θα καθυστερήσει πιθανόν αρκετές ημέρες, λόγω των διαδικασιών αναίρεσης του βουλεύματος  από το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, αλλά και για να υπάρξει -αν υπάρξει τελικώς αναίρεση- νέα απόφαση από το δικαστικό συμβούλιο Βόλου.

Το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει με νέα σύνθεση για  χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με νέο σκεπτικό-φόρμουλα για να ξεπερασθούν τα νομικά ζητήματα κι όχι μόνο που έχουν δημιουργηθεί. Παραμένει άγνωστο αν τελικώς τα μέλη του συμβουλίου, αποδεχθούν να δώσουν άδεια στο πρώην μέλος της 17Ν ή φέρουν αντιρρήσεις. Κι αυτό γιατί ελέγχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εισαγγελείς που είχαν εισηγηθεί πριν από έναν χρόνο την αποφυλάκιση του συγκεκριμένου «αντάρτη πόλης»!

Παραμένει δηλαδή άγνωστο αν και πότε υπάρξει αυτή η συνεννόηση και η αλληλουχία των δικαστικών αποφάσεων που θα… λυτρώσει την ΕΛΑΣ από τις καθημερινές επιδρομές αναρχικών σε μία  ποικιλία στόχων. Επιδρομές που αιφνιδιάζουν την Αστυνομία παρ’ ότι υποτίθεται ότι είναι σε κατάσταση μεγίστης επιφυλακής.

Σημειώνεται ότι στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛΑΣ αποστρατεύθηκαν σημαντικοί αξιωματικοί με κριτήριο ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις αναρχικών. Με την ΕΛ.ΑΣ και τη Δικαιοσύνη να είναι «παγιδευμένες» από τις αντιφάσεις τους και προηγούμενους χειρισμούς του ζητήματος Κουφοντίνα, αλλά και των αδειών στους Χριστόδουλο και Σαββα Ξηρό όπου και πάλι υπήρξαν διαφορετικού τύπου αποφάσεις.

Μάλιστα ο πρώτος εξ αυτών κατόρθωσε να διαφύγει και οργάνωνε αιματηρή επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού. [tovima]