17 Μαΐου 2019

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε δύο Ρώσους στρατιώτες στη Συρία

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με δύο Ρώσους στρατιώτες που σκότωσε στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σκότωσαν τους δύο Ρώσους...


... στην έρημο ανατολικά στην επαρχία της Χομς. Το Ισλαμικό Κράτος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς σκότωσε τους δύο στρατιώτες. Ωστόσο, όπως πιστεύεται, οι εξτρεμιστές χτύπησαν τους Ρώσους σε ενέδρα που τους έστησαν κοντά στην αρχαία πόλη της Παλμύρας.

Στην έρημο της Συρίας, στη συγκεκριμένη περιοχή, οι Ρώσοι μάχονται μαζί με τις συριακές δυνάμεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που διεξάγει ανταρτοπόλεμο. Οι τζιχαντιστές λέγεται ότι διατηρούν σημαντικές δυνάμεις, μερικές χιλιάδες άνδρες, στην έρημο δυτικά του Ευφράτη. Η εκκαθάριση της περιοχής είναι δύσκολη. Οι εξτρεμιστές κρύβονται σε σπηλιές, υπάρχουν πολλές στην έρημο και σε υπόγεια καταφύγια που έσκαψαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στο βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος, οι δύο Ρώσοι είναι φορτωμένοι σε ένα ημιφορτηγό, από αυτά που χρησιμοποιεί η οργάνωση αντί για τζιπάκια. Δείχνουν τραυματίες και όχι νεκροί. Προφανώς τους σκότωσαν αργότερα. Η κεντρική εικόνα είναι σκριν-σοτ είναι από το βίντεο των εξτρεμιστών που δείχνει τους στρατιώτες.