18 Μαΐου 2019

Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ ζητά την παράδοσή μας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ένα νέο ειρηνευτικό σχέδιο Ισραήλκ και Παλαιστίνης, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ονομάσει «συμφωνία του αιώνα», αναμένεται ...


... να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Ο Ριάντ αλ Μαλίκι, υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, απόκαλεσε το σχέδιο της Ουάσινγκτον για τερματισμό της διαμάχης με το Ισραήλ μια απαράδεκτη «πράξη παράδοσης».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μαλίκι μίλησε πρόσφατα στο think-tank του Chatham House στο Λονδίνο, όπου είπε ότι το αμερικανικό σχέδιο ήταν στην πραγματικότητα «η καθαγίαση των βασάνων των Παλαιστινίων». Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι αυτή η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να επισφραγίσει τις αποικιοκρατικές πολιτικές του Ισραήλ.

«Όσον αφορά τα ηνία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ο κόσμος  άφησε το τιμόνι στο χέρι ενός απερίσκεπτου οδηγού... με την προοπτική να περιμένουμε μέχρι ο απερίσκεπτος οδηγός να πέσει στο γκρεμό ή να πατήσει πάνω στον παλαιστινιακό λαό (πριν κάνει) κάτι γι 'αυτό».

Ο κ. Μαλίκι πιστεύει ότι το σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν προσφέρει «καμία ανεξαρτησία, καμία κυριαρχία, καμία ελευθερία και καμία δικαιοσύνη». Πρόσθεσε επίσης ότι η αποδοχή του σχεδίου θα σήμαινε τη συνθηκολόγηση και επίσης είπε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα υπογράψουν ποτέ μια «πράξη παράδοσης».