9 Μαΐου 2019

Εκδηλώσεις και ένα μεγάλο πάρτι για την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου

Με ένα μεγάλο πάρτι για την Ευρώπη θα κλείσει το τριήμερο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει το Γραφείο...


... του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, από το Σάββατο 11 έως την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019.

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλεί την Κυριακή 12 Μαΐου, από τις 5 το απόγευμα στον χώρο Ypsilon (Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη), σε μια γιορτή γεμάτη μουσική και εικαστικές τέχνες.

Ιδιαίτερα σε αυτή τη γιορτή, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θέλει να ευχαριστήσει για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τους εθελοντές της πρωτοβουλίας "Αυτή τη φορά ψηφίζω". Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, από τις 17:00 μέχρι και τις 23:00 η μουσική θα γεμίσει τον εξωτερικό χώρο στην Πάροδο Εδέσσης και στη συνέχεια το πάρτυ θα μεταφερθεί στον κλειστό χώρο του Ypsilon.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, συζητήσεις, εικαστική εγκατάσταση από την Θεανώ Γιαννέζη, αλλά και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τι ζητούν από την Ευρώπη. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Καλλιτέχνες:
Kiasmos DJ
G-Ha
Ison
Future of Matter
Symmetric
Val

Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ
Ενημέρωση πολιτών στην πλατεία Αγίας Σοφίας
Το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 15:00, το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του AΠΘ, η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, το Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα βρίσκονται στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Την εκδήλωση θα πλαισιώνει μουσικά το συγκρότημα «Μπλε Μύρτιλα».

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ
«Μέρα Μαγιού»
Το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας και το Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν την Μέρα Μαγιού στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, από τις 10:00 έως τις 16:00, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις, όπως το επιδαπέδιο παιχνίδι για παιδιά και μεγάλους «Η Ευρώπη είναι θέμα αξιών» και την ενημερωτική εκστρατεία «Plastic is NO Fantastic», αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

«Ευρωπαϊκές πολιτικές για τον Πολιτισμό»
Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του AΠΘ, η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, το Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν την συζήτηση με θέμα: «Ευρωπαϊκές πολιτικές για τον Πολιτισμό». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 16:00 στον χώρο Ypsilon.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:
Ιφιγένεια Ταξοπούλου, Ευρωπαϊκό Δίκτυο Θεάτρου,
Αναστάσης Διολατζής, Μουσικό Φεστιβάλ Reworks και
Κώστας Τσουτσοπλίδης, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει o Γρηγόρης Πασχαλίδης, Καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του ΑΠΘ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 - 11:30.