9 Μαΐου 2019

Ο κ. Τσίπρας εν τέλει δεν ταυτίζεται με τον Παύλο Πολάκη, είναι πολύ χειρότερός του

Για όσους είχαν αμφιβολίες για την ψυχική κατάσταση του Πρωθυπουργού και των χειροκροτητών του, η έναρξη της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση...


... ήταν απολύτως διαφωτιστική.

Μοναδικό τους εφόδιο πλέον στην πολιτική αντιπαράθεση είναι η αθλιότητα και το θράσος. Σε τέτοιο βαθμό, που τυφλωμένοι από την διχαστική τους μανία και αδύναμοι να κρυφτούν, αυτοδιαψεύδονται και αυτοακυρώνονται.

Κατά την μεγαλοφυή έμπνευση του Πρωθυπουργού, η μομφή κατά του Πολάκη λόγω των απρεπών δηλώσεών του σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, μετατράπηκε σε διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Και αυτό, υποτίθεται, για να συζητηθούν τα μεγάλα και τα σπουδαία.

Παρά ταύτα, ανοίγοντας την συζήτηση ο Πρωθυπουργός δεν άντεξε να μην συμπεριλάβει στην ομιλία του, αυτήν την αδιανόητη φράση για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο: «Τον περιφέρετε ως γλάστρα δεξιά και αριστερά και περιφέρετε την αναπηρία του. Τον χρησιμοποιείτε ως προεκλογικό εργαλείο, αυτό κάνετε αυτές τις μέρες».

Με την φράση αυτή έπεσε μόνος στην παγίδα που έστησε στον εαυτό του. Αποκάλυψε ποιος είναι και εξάντλησε κάθε πιθανότητα να οδηγήσει την κουβέντα εκεί που ενδεχομένως θα επιθυμούσε. Πολύ περισσότερο όμως αποκάλυψε κάτι που ορισμένοι υποπτεύονταν, αλλά δύσκολα θα το εξέφραζαν.

Ο Παύλος Πολάκης μάλλον δεν θα τολμούσε να πει αυτά τα λόγια. Η διατύπωση του Πρωθυπουργού είναι πολύ χειρότερη από τα όσα είχε γράψει ο υπουργός του στα κοινωνικά δίκτυα για τον Κυμπουρόπουλο. Είναι αποκαλυπτική της ιδιοσυγκρασίας του, της αισθητικής του και της αντίληψής του.

Όπως ήταν και η άλλη εξωφρενική του κορώνα στην δευτερομιλία του, όταν αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Στέφανο Χίο της πολιτικής». Κάτι που ενθουσίασε την κοινοβουλευτική του ομάδα, η οποία ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ιαχές πανηγυρισμού.

Είναι όλα αυτά η νέα εκδοχή του ηθικού πλεονεκτήματος; Μάλλον όχι, πάντα αυτή ήταν η μορφή του, απλώς τώρα αποκαλύπτεται. Όπως και όλη η αισθητική της Αριστεράς.  Μαζί με αυτά αποκαλύπτεται και επιβεβαιώνεται όμως κάτι άλλο: ο κ. Τσίπρας εν τέλει δεν ταυτίζεται με τον Παύλο Πολάκη. Είναι πολύ χειρότερός του.
Άγγελος Κωβαίος, in.gr