8 Μαΐου 2019

Ειρωνείες για την καμπάνια στρατολόγησης γυναικών στο σουηδικό στρατό - BINTEO

Πρωταγωνιστούν γυναίκες που φορούν ρούχα με φεμινιστικά μηνύματα, γυναίκες διαφορετικού χρώματος και με μουσουλμανικές μαντίλες. «Εσύ που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να ταιριάξεις, έλα».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σουηδίας, ξεκίνησαν [δείτε το βίντεο]...


... διαφημιστική καμπάνια για να προσελκύσουν περισσότερες νέες γυναίκες στο στράτευμα, με τον τίτλο: «έλα όπως είσαι». Η καμπάνια θέλει να στείλει το μήνυμα ότι στο σουηδικό στρατό μπορούν να ενταχθούν όλοι και γι' αυτό στο βίντεο πρωταγωνιστούν γυναίκες διαφορετικού χρώματος, με μαντίλες, με διαφορετικό στυλ αλλά και φορώντας ρούχα με φεμινιστικά μηνύματα.

«Εσύ που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να ταιριάσεις. Έλα. Εσύ που πιστεύεις στις ίσες αρχές για όλους. Έλα. Εσύ που είσαι φεμινίστρια, ρεαλίστρια, οπτιμίστρια, που γεννήθηκες σε άλλη χώρα. Έλα», αναφέρεται στο βίντεο του σουηδικού στρατού. Στην αφίσα της καμπάνιας, πρωταγωνιστεί μια γυναίκα με στολή και σκουλαρίκι με το σύμβολο του γυναικείου φύλου.

«Καλωσήρθες σε ένα μοναδικό εργασιακό χώρο, όπου αντιμετωπίζουμε τη διαφορετικότητά μας ως δύναμη», αναφέρεται στη λεζάντα. Η καμπάνια του σουηδικού στρατού που χρηματοδοτήθηκε από τους φόρους των πολιτών, ξεσήκωσε αντιδράσεις. «Νιώθω πιο ανασφαλής από ποτέ αφού είδα αυτό το βίντεο», σχολίασε ένας χρήστης στο YouTube.

«Ποιος θα προστατεύσει την Σουηδία από τις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις», ειρωνεύτηκε ένας άλλος. «Μην έρθεις αν είσαι άντρας. Σουηδική Άμυνα, 2019», αναφέρει άλλος χρήστης. Επικρίσεις εκφράστηκαν και στο Twitter, ενώ αρκετοί αστειεύθηκαν λέγοντας ότι ο τίτλος της καμπάνιας τους θυμίζει το τραγούδι των Nirvana, «Come as You Are».