17 Μαΐου 2019

Η Τουρκία μείωσε κατά 43% την εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Η Τουρκία κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μείωσε τις ρωσικές εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 43% σε ετήσια βάση, στα 4.522 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, έναντι 7.917 δισ. κυβικών μέτρων κατά...


... το πρώτο τρίμηνο του 2018, αναφέρει η Gazprom.

Στον κατάλογο των μεγαλύτερων αγοραστών ρωσικού φυσικού αερίου, η Τουρκία μετακινήθηκε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση, μετά τη Γερμανία και την Ιταλία, σύμφωνα με την Vesti.

Στην Τουρκία υπάρχει οικονομική κρίση, η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού και η κατανάλωση πόρων από τις επιχειρήσεις μειώνονται συνεχώς. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία απαιτεί μείωση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα.

«Και εδώ υπάρχουν ζητήματα, υπάρχουν προβλήματα. Οι Τούρκοι φίλοι μας επιμένουν σε κάποιες μορφές, για εμπορικούς λόγους, ενώ η Gazprom προσφέρει λύσεις. Αλλά, θα αναζητήσουμε νέες λύσεις και θα τις βρούμε, επειδή εκτιμούμε την τουρκική αγορά και τις σχέσεις με τους Τούρκους εταίρους και φίλους», δήλωσε ο Πούτιν.

«Εξάλλου, οι τιμές του φυσικού αερίου δεν καθορίζονται από την Gazprom σε υποχρεωτική βάση, αλλά διαμορφώνονται με τη μέθοδο της αγοράς», τόνισε ο Πούτιν.