9 Μαΐου 2019

Η συνοριοφυλακή των ΗΠΑ συνέλαβε 100.000 μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό τον Απρίλιο

Οι υπάλληλοι των αμερικανικών Τελωνείων και της υπηρεσίας Προστασίας των Συνόρων (CBP) συνέλαβαν περίπου 100.000 μετανάστες στο σύνορο ΗΠΑ-Μεξικό τον περασμένο μήνα.

Το συγκεκριμένο νούμερο...


... συνιστά τον μεγαλύτερο αριθμό σε περισσότερα από 10 χρόνια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσίασε ο οργανισμός. Οι Αμερικανοί συνοριακοί φύλακες συνέλαβαν συνολικά 98.977 μετανάστες στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, ποσοστό που είναι πάνω από 5% από τα 92.831 άτομα που συνελήφθησαν τον Μάρτιο, ανέφερε η CBP στην ιστοσελίδα της την Τετάρτη.

Ένας αυξανόμενος αριθμός μεταναστών φτάνουν στα σύνορα των ΗΠΑ από την Κεντρική Αμερική τους τελευταίους μήνες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τις αφίξεις ως κρίση και τον Φεβρουάριο κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει κεφάλαια για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι το τείχος απαιτείται για να αποφευχθεί η είσοδος εγκληματιών και ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Μάρτιο, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι είχε διαθέσιμα 12,8 δισ. δολάρια σε πιθανή χρηματοδότηση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εκπληρώσει την έκκληση του Τραμπ για την κατασκευή του συνοριακού τείχους.