4 Ιουνίου 2018

Πώς επηρεάζει το Σκοπιανό τις εκλογές σε Δήμο και Περιφέρεια

Δημοσκόπηση για τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Η συμφωνία μεταξύ Αθηνών – Σκοπίων για το νέο όνομα της πΓΔΜ φάνταζε ως και την Παρασκευή πολύ πιθανή, ωστόσο τις τελευταίες...


... δυο, τρεις ημέρες τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν λόγω των τεράστιων αντιδράσεων στο εσωτερικό της γείτονος.

Ασχέτως, πάντως, από την τελική εξέλιξη των πραγμάτων, από το εάν δηλαδή θα υπάρξει ή όχι συμφωνία, τώρα ή αργότερα, το φθινόπωρο, το όλο ζήτημα θεωρείται βέβαιο πως θα επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό και στην Ελλάδα. Τόσο τους συσχετισμούς στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο όμως και αυτούς στην αυτοδιοίκηση, ενόψει και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη το θέμα αυτό θα μετρήσει, τόσο στον κεντρικό δήμο όσο και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως, μάλιστα, πληροφορούμαι, η επίδραση από τις έως τώρα εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα και ειδικότερα, η στάση που έχουν τηρήσει βασικοί τοπικοί παράγοντες, μετρώνται ήδη στις διάφορες δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο.

Θα σας αποκαλύψω τα ευρήματα από μία μόνον δημοσκόπηση, γνωστής εταιρείας, η οποία έγινε στο τέλος Μαρτίου, δηλαδή πριν από τα γεγονότα της 19ης Μαΐου, με την επίθεση σε βάρος του δημάρχου, στον Λευκό Πύργο.

Στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με τα Σκόπια» το 72% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο (από λίγο – 8%, έως καθόλου – 64%) από τη στάση του Γ. Μπουτάρη και μόλις το 5% εμφανίζεται αρκετά έως πολύ ικανοποιημένο.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα είναι 14% (καθόλου ικανοποιημένο) και 44% (αρκετά – 15% έως πολύ – 29%) ικανοποιημένο.

Ο δήμαρχος είναι πάντως, έτσι κι αλλιώς στα κάτω του αυτή την περίοδο αφού δυσαρεστημένοι συνολικά από το έργο του δηλώνουν το 66% όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2017 ήταν στο 50%. Αντιστοίχως το ποσοστό ικανοποίησης ανέρχεται στο 15%, από 26% που ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των τεσσάρων σημαντικότερων προβλημάτων της πόλης, στην πρώτη θέση δεσπόζει ο ΟΑΣΘ με 50% και ακολουθούν το κυκλοφοριακό (43%), η καθαριότητα (37%) και το παράνομο παρκάρισμα (32%). Έχει να κάνει κανένα σχόλιο επ’ αυτού ο κυρ Στέλιος; [voria.gr]