24 Μαΐου 2016

Ρωσικά ΜΜΕ: Τα υπερόπλα της Ρωσίας φτάνουν μέχρι τις ακτές των ΗΠΑ

Άρθρο του ρωσικού ενημερωτικού δικτύου «RussiaTοday» αναφέρει πως οι 28 Υπουργοί του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, όπου συζήτησαν μέτρα «κατά της Ρωσίας».

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε...


... συγκεκριμένα: «Έχουμε ήδη αποφασίσει να ενισχύσουμε την παρουσία μας στις ανατολικές περιοχές της συμμαχίας. Οι στρατιωτικοί μας έχουν ήδη υποβάλλει τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη διάφορων μονάδων σε συγκεκριμένες περιοχές».

Όπως σχολιάζει ο αρθογράφο του RT, PepeEscobar, αυτές οι στρατιωτικές μονάδες δεν είναι σε θέση να τρομάξουν την Ρωσία. Προκλητική χαρακτηρίζεται η απόφαση του ΝΑΤΟ να αναπτύξει το πυραυλικό σύστημα Aegis, το οποίο τοποθετήθηκε στην Ρουμανία την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που θα συμβεί με το αντίστοιχο σύστημα και στην Πολωνία το 2018.

Οι στρατιωτικοί της Ρωσίας, συνεχίζει το δημοσίευμα, γνωρίζουν πως το Aegis δεν έχει αμυντικό προσανατολισμό. Γι αυτό το λόγο κανείς δεν πρέπει να απορεί γιατί ο Πούτιν κατέστησε σαφές πως η Ρωσία θα απαντήσει «κατάλληλα» σε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα υπονομεύσει την εθνική της ασφάλεια.

Το RTτονίζει, ότι οι ΗΠΑ θέλουν να παγιδεύσουν την Ρωσία σε μικρά μέτωπα, προκειμένου εκείνη να φθαρεί. Η Ουάσινγκτον θέλει να σύρει «όλο περισσότερο την Ρωσία στον πόλεμο της Συρίας αλλά και στην Ουκρανία, παγιδεύοντάς την στους λεγόμενους proxywars» -αντιπαράθεση δια αντιπροσώπου- εν προκειμένω οι φίλο-αμερικανικές δυνάμεις του Κίεβο και οι ισλαμιστές, του οποίους ο Πούτιν διέλυσε στην Συρία.

«Ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να αιμορραγήσουν την Ρωσία και να παραλύσει το κράτος από τα σημαντικά έσοδα που προσφέρουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», σχολιάζει το ρωσικό δίκτυο, το οποίο τονίζει μεν πως «η Ρωσία δεν επιδιώκει και δεν θέλει πόλεμο, όμως θα ήταν διαφωτιστικό να αναφέρουμε την μελέτη του κέντρου μελετών RAND, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει ευρωπαϊκά εδάφη μέσα σε λιγότερο από 60 ώρες σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ».

Πέραν τούτου, συμπληρώνει το RussiaToday, o ρωσικός στρατός έχει καταστήσει σαφές στο αμερικανικό πεντάγωνο πως το σύγχρονο πυραυλικό σύστημα IskanderS-500 θα μπορούσε να διαλύσει τους αμερικανικούς πυραύλους που είναι τοποθετημένοι στην ανατολική Ευρώπη.

Οι ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν τα δορυφορικά συστήματα καθοδήγησης των ΗΠΑ. Ένας ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος μπορεί να φθάσει μέσα σε 20 λεπτά στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ καθιστώντας »άχρηστους» τους THAAD και τους Patriot, σχολιάζει ο αρθρογράφος και προειδοποιεί πως η Ρωσία στον τομέα ανάπτυξης υπερηχητικών πυραύλων είναι τέσσερις γενιές μπροστά από τις ΗΠΑ, S-300, S-400, S-500 ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένονται και οι S-600.

Εν ολίγοις, ΗΠΑ και σύμμαχοι θα πρέπει να προσέξουν στο μέγιστο, καθώς η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση, ούσα πανέτοιμη ανά πάσα στιγμή για πόλεμο, καταλήγει το RT.