21 Ιουλίου 2019

O Όλιβερ Στόουν ζήτησε από τον Πούτιν να γίνει νονός της κόρης του

H απάντηση του Ρώσου προέδρου

Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει νονός της κόρης του, όπως αποκάλυψε ένα απομαγνητοφωνημένο κείμενο από μια πρόσφατη συνέντευξη...


... που κυκλοφόρησε την Παρασκευή στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο ντοκιμαντέρ για την κρίση της Ουκρανίας το 2014, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά συνεντεύξεων με τον Ρώσο πρόεδρο, για μια σειρά του 2017 της εταιρείας παραγωγής Showtime, δίνοντας τη δυνατότητα στα δυτικά ακροατήρια να ακούσουν την οπτική του Πούτιν σε μια σειρά θεμάτων, από τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ ως τις σύγχρονες παγκόσμιες κρίσεις.

Στη συνέντευξη, ο Στόουν ζήτησε να μάθει από τον Πούτιν σε πόσα παιδιά έχει γίνει νονός. «Δεν θα δώσω συγκεκριμένο αριθμό, αλλά αρκετά", απάντησε ο Πούτιν. «Ουάου. Μήπως είναι εκατό ή τριακόσια;» ρώτησε ο Στόουν. «Όχι, όχι, είστε σοβαρός; Σίγουρα όχι. Λίγα.» είπε ο Πούτιν.

«Σε αντίθετη περίπτωση θα σας ζητούσα να γίνεται νονός της κόρης μου», δήλωσε  ο Στόουν. «Θέλει να γίνει χριστιανή ορθόδοξη;» ρώτησε ο Πούτιν, στον οποίο φέρεται να είπε ο Στόουν είπε ότι ήταν πιθανόν. «Πρέπει να την ρωτήσετε», επέμεινε ο Πούτιν. Ο Πούτιν ρώτησε επίσης τον Στόουν πόσων χρονών ήταν η κόρη του και αν ήταν θρησκευόμενη. Ο Στόουν δήλωσε ότι ήταν 22 ετών, και είπε ότι "Ναι, είναι πιστή. Είχε χριστιανική ανατροφή». «Μάλιστα», είπε ο Πούτιν.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων το χάσμα μεταξύ γενεών, πολιτισμικά προβλήματα, δικαιώματα μειονοτήτων, διάφορα «θερμά σημεία» σε όλο τον κόσμο και σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ. Ο Πούτιν δεν έδωσε οριστική απάντηση σχετικά με το εάν θα συμφωνούσε να γίνει  νονός στην κόρη του Στόουν.

Τα σχόλια του Στόουν συνάντησαν έντονες διαδικτυακές επικρίσεις από τους πιστούς των θεωριών συνωμοσίας όπως το «Russiagate», με τους χρήστες Twitter να αναδεικνύουν τα παλιά (ενοχλητικά) τροπάρια σχετικά με τη «ρωσική ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ» και να επιτίθενται  στον σκηνοθέτη με μια σειρά memes και προσβολών.

Ένας χρήστης ρώτησε αν ήταν δυνατόν να «τον στείλουμε [Στόουν] πίσω στη Ρωσία», παρόλο που ο 72χρονος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις ΗΠΑ εκτός από την εκτέλεση του καθήκοντος του κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, για τον οποίο κέρδισε πολλά μετάλλια μάχης.

Κάποιοι άρχισαν να δημιουργούν θεωρίες συνωμοσίας για τις ταινίες του Στόουν που «χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία» και τον κατηγόρησαν ότι είναι «κομμουνιστής» και «προδότης».

Άλλοι απλώς ξαφνιάστηκαν από το αίτημα του Στόουν, ρωτώντας το τι θα μπορούσε να ελκύσει ανθρώπους όπως ο Στόουν στη Ρωσία. Κάποιοι επίσης επεσήμαναν τα σχόλια του Πούτιν ζητώντας από τον Στόουν να σκεφτεί προσεκτικά την υποβολή τέτοιων αιτημάτων, λαμβάνοντας ως ένδειξη ότι ο Ρώσος πρόεδρος δίστασε να απαντήσει καταφατικά.