11 Ιουλίου 2019

Ο LNA της Λιβύης ολοκλήρωσε με επιτυχία το 1ο στάδιο της εισβολής στην Τρίπολη

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρώτο στάδιο της επιχείρησής του για να καταλάβει την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, ανέφερε...


... ο στρατηγός Αλί Σαλέχ Καχτάνι, διοικητής της 73ης ταξιαρχίας πεζικού του LNA.

«Όσον αφορά την πρόοδο της στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση της λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολης, που πραγματοποιήθηκε από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης εναντίον των ομάδων [πιστών στη δυτική κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας], των τρομοκρατικών ομάδων και της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο», ανέφερε ο Καχτάνι.

Το πρώτο στάδιο της επιχείρησης συνεπάγεται την προώθηση των δυνάμεων του LNA και την κατάληψη ορισμένων περιοχών, ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την εξάντληση των αντιπάλων, την ανάληψη του πλήρους ελέγχου των θέσεών τους και την αποφυγή απωλειών σε έμψυχο και άψυχο υλικό, επεσήμανε ο Καχτάνι. Πρόσθεσε ότι οι «τρομοκρατικές ομάδες και συμμορίες» που ελέγχουν επί του παρόντος την Τρίπολη «αγωνίζονται για προσωπικά συμφέροντα».

Ο LNA περίμενε την εντολή της διοίκησης να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης με στόχο την «απελευθέρωση της Τρίπολης και την επίτευξη της τελικής νίκης», επεσήμανε ο Καχτάνι.