20 Ιουλίου 2019

Τώρα οι Τούρκοι ανακαλύπτουν τα μειονεκτήματα των F-35…

"Το F-35 είναι πολύ προβληματικό"

Ο καθηγητής Δρ. Μελίχ Μπουλού (αυτός που το 1996 εξ ονόματος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας έκανε τον τελευταίο έλεγχο στα F-16), Πρύτανης...


... του πανεπιστημίου Ιστίνιγε Κων/λης, δηλώνει:

- Τα F-16 και τα F-35 έχουν κοινή άτρακτο. Πρέπει οπωσδήποτε να φύγουμε από αυτό το πρόγραμμα. Το αεροσκάφος αυτό θα αποτελεί μπελά στο κεφάλι μας, δεν θα μπορούμε να το λειτουργήσουμε και κάθε φορά θα επιστρέφουμε στις ΗΠΑ και κάθε φορά θα επιχειρούμε σύμφωνα με τα κέφια τους.

- Ολα τα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους από τώρα έχουν πολλά προβλήματα. Επίσης όταν πάρουμε το αεροσκάφος αυτό, θα μπει σε ένα μαγνητικό πεδίο, δεν θα καταλάβετε τι είναι, θα έρθουν οι ειδικοί από τις ΗΠΑ, θα το λύσουν και θα δώσουμε ένα κάρο λεφτά. Θα δώσουμε δηλαδή χρήματα για να αγοράσουμε τώρα το  αεροσκάφος και θα δώσουμε πολλά χρήματα για να το λειτουργήσουμε.

- Η έξοδός μας από αυτό το σύστημα θα αποβεί προς όφελός μας. Το σημαντικό είναι το εξής…Εάν δεν θέλουμε να κατακτήσουμε κάποια μέρη τότε δεν έχουμε ανάγκη από πολεμικά αεροσκάφη. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα πολύ καλό πυραυλικό σύστημα. Για αυτό λοιπόν όχι F-35 αλλά S-400…

– Δεν πρέπει να μείνουμε δεσμευμένοι στους S-400, πρέπει να παράγουμε εθνικούς πυραύλους. Στο σημείο αυτό έχουμε ήδη πυραύλους που έχουμε παραγάγει. Και μάλιστα χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα στην επιχείρηση Pence χρησιμοποιήθηκαν οι πύραυλοι Βora. Οι πύραυλοι Βora δύνανται να χτυπήσουν ευαίσθητα σημεία σε απόσταση μέχρι και 300 km.

– Για τις εξωτερικές μας επιχειρήσεις τα αεροσκάφη που διαθέτουμε είναι επαρκή. Για το εσωτερικό μας είναι αρκετά τα Hurkus, ενώ για το εξωτερικό τα F-16. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναπτύξουμε το αμυντικό σύστημα HISAR. Διαθέτουμε επίσης κατευθυνόμενες βόμβες.

- Τα αεροσκάφη αφήνουν τις βόμβες από 10.000 μέτρα και μετά φεύγουν. Οι βόμβες πάνε με την ταχύτητα με την οποία αρχισαν και μπορούν να μπούνε μέσα από το παράθυρο ενός κτιρίου τόσο ευαίσθητα χτυπάνε. Πλέον ούτε αεροπλάνα χρειάζονται, υπάρχουν οι πύραυλοι. Το να κατασκευάσεις ένα πύραυλο είναι πολύ πιο φθηνό από ένα αεροσκάφος. Και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε μόνοι μας.

– Μετά από το στήσιμο του αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικού συστήματος πλέον κανείς στον κόσμο δεν θα μπορεί εύκολα να τα βάλει με την Τουρκία. αυτό που πρέπει να ολοκληρώσουμε δεν είναι τα αεροσκάφη αλλά το αντιαεροπορικό σύστημα. Και οικονομικά και από τη σκοπιά της Εθνικής μας ασφάλειας το να μη πάρουμε τα F-35 θα είναι μεγάλο κέρδος για μας.
[πηγές: yeniakit, tourkikanea]