19 Ιουλίου 2019

Τραμπ: Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέστρεψε ιρανικό drone στο Στενό του Ορμούζ

Το Ιράν διαψεύδει

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κατέστρεψε ιρανικό drone που είχε πλησιάσει σε απόσταση 1.000 γιάρδες το πλοίο καθώς πραγματοποιούσε...


... διέλευση στο Στενό του Ορμούζ.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σημειώθηκε «ένα συμβάν στο Στενό του Ορμούζ στο οποίο σχετίζεται το USS Boxer, αμφίβιο πλοίο επιθέσεων».

«Το Boxer προχώρησε σε αμυντική ενέργεια κατά ιρανικού drone που είχε πλησιάσει σε πολύ κοντινή απόσταση, σχεδόν 1.000 γιάρδες, αγνοώντας πολλαπλές κλήσεις να μείνει μακριά και απειλούσε την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος. Το drone καταστράφηκε αμέσως», ανέφερε.

Ο υφυπουργός Άμυνας του Ιράν Αμπάς Αρακτσί διέψευσε ότι η χώρα του έχασε κάποιο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Στενό του Χορμούζ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το Πεντάγωνο ανακοίνωσαν ότι το πλήρωμα ενός αποβατικού ελικοπτεροφόρου πλοίου, του USS Boxer, «κατέρριψε» ένα.

«Δεν έχουμε χάσει κανένα drone στο Στενό του Χορμούζ ούτε κάπου αλλού. Ανησυχώ ότι το USS Boxer κατέρριψε ένα δικό τους UAV κατά λάθος!», έγραψε ο Αρακτσί στο Twitter.