12 Ιουλίου 2019

Απάλειψη των capital controls θα εισηγηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος

Την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν θα εισηγηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/7) ο Διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου...


... είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ότι το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας πηγαίνει αρκετά καλά, «αλλά χρειάζονται κι άλλες συστημικές λύσεις». «Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει όλες τις εφικτές λύσεις», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις και να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», ενώ διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι αρωγός και πρόθυμη να συνδράμει στις προσπάθειες της κυβέρνησης.

«Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε –τα οποία μπορεί να αλλάξουν– φέτος θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, εξαγγέλλοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα ζητήσει την απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε ότι κατά την συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα των «κόκκινων δανείων».