18 Ιουλίου 2019

Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν Έλληνες ψαράδες στον Έβρο

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν το περιστατικό

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στο Δέλτα του Έβρου, όταν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν με τα όπλα τους δύο Ελληνες ψαράδες...


... οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ένας από του δύο ψαράδες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι Τούρκοι στρατιωτικοί τους ζήτησαν να απομακρυνθούν.
«Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2 - 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καμηλάρης.

Όπως ανέφερε, οι Τούρκοι στον Εβρο στρατιώτες ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος. «Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το που μας είδαν, βγήκαν έξω και μας σημάδευαν», περιγράφει ο κ. Καμηλάρης.

Σημειώνεται ότι οι συνεχείς περιπολίες της 12 Μεραρχίας με τα πλωτά έχει κάνει τους Τούρκους να περιορίσουν αυτές τις παρενοχλήσεις, ωστόσο το βράδυ της Τρίτης οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν ένα ακόμη επεισόδιο.

Στρατιωτικές πηγές σε επικοινωνία που είχαν με τον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσαν το περιστατικό που σημειώθηκε στον Έβρο, τονίζοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα που άλλαζαν βάρδια οι περίπολοι με τα πλωτά.