24 Ιουλίου 2019

ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Πρωτοβουλία απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ για την ανέγερση αξιοπρεπούς νέου μνημείου

Η ολιγωρία των διωκτικών Αρχών να εντοπίσουν τους αυτουργούς της προ μηνών βεβήλωσης του Μνημείου του Θύμιου Λώλη, τις αφήνει έκθετες.

Ξημερώματα χθες στο κεφαλοχώρι...


... του Βούρκου, την Κρανιά και ακριβώς στο κέντρο της κοινότητας, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού και του Σχολείου, σημειώθηκε οργανωμένο τρομοκρατικό κτύπημα με χρήση ικανής ποσότητας εκρηκτικών υλών.

Αφορμή ήταν η κατ' εξακολούθηση καταστροφή του Μνημείου που με πρωτοβουλία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, των κατοίκων του χωριού και την έγκριση των τοπικών Αρχών είχε προ ετών δημιουργηθεί τιμώντας τη Μνήμη του αγωνιστή της ΕΕΜ, Θύμιου Λώλη. Το Μνημείο καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά πέραν τούτου η οργανωμένη ομάδα που έδρασε θέλησε να στείλει και το μήνυμα ότι δεν αρκείται μόνο με βαριοπούλες και λοστούς. Δρα με τις μεθόδους της τρομοκρατίας!

Από πλευράς μας ως τέτοια ενέργεια την καταγγέλλουμε και καλούμε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να την αντιμετωπίσουν με την δέουσα πρακτική της οργανωμένης τρομοκρατικής οργάνωσης που εμπνέεται από εθνικιστικό μίσος και ακολουθεί τις μεθόδους της Ισλαμικής τρομοκρατίας.

Εξ άλλου η ολιγωρία των αστυνομικών αρχών να εντοπίσουν και οδηγήσουν στο εδώλιο αυτούς που προ μηνών διενέργησαν βεβήλωση του Μνημείου και της Ελληνικής Σημαίας την καθιστά υπεύθυνη.

Δεν είναι εξ άλλου τυχαίο ότι μαζί με άλλα περιστατικά που αφορούν σε πληθώρα διαρρήξεων σε κατοικίες μελών της ΕΕΜ όλα συμβαίνουν στο πλαίσιο γενικότερης εσωτερικής αστάθειας στην Αλβανία και την περίοδο που οι εν Ελλάδι διαμένοντες Βορειοηπειρώτες έρχονται στα χωριά και τις περιοχές τους.

Από πλευράς μας ως ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ ήδη έχουμε προσανατολιστεί στην απόφαση ώστε Ομογενείς αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες εκπονήσουν τα σχετικά σχέδια και τη διενέργεια εράνου μεταξύ των μελών μας για ανέγερση νέου κατάλληλου Μνημείου για τον Θύμιο Λώλη αλλά και την ιστορία των αγώνων  μας για την διαιώνιση της παρουσίας του Ελληνισμού στα πάτρια εδάφη.
Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA