23 Ιουλίου 2019

Δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες βιασμού στον Κριστιάνο Ρονάλντο

"Οι κατηγορίες για βιασμό δεν μπορούν να αποδειχθούν πέραν πάσης αμφιβολίας"

«Δεδομένων των πληροφοριών που μας έχουν παρουσιαστεί, οι κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο...


... δεν μπορούν να αποδειχθούν πέραν πάσης αμφιβολίας» ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.

Καμία δίωξη για βιασμό δεν θα ασκήσουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο οι εισαγγελικές αρχές του Λας Βέγκας μετά τις καταγγελίες 34χρονης ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ξενοδοχείο της περιοχής το 2009. Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της περιοχής Κλαρκ Κάουντι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν την ισχύ των κατηγοριών «πέραν κάθε αμφιβολίας» και επομένως δεν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

«Δεδομένων των πληροφοριών που μας έχουν παρουσιαστεί, οι κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορούν να αποδειχθούν πέραν πάσης αμφιβολίας. Επομένως δεν θα ασκηθούν διώξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Η 34χρονη Κάθριν Μαγιόργκα, η οποία το 2018 κατήγγειλε τον επιθετικό της Γιουβέντους ορμώμενη από το κίνημα #MeToo, έχει υποβάλει και αγωγή κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο υποστηρίζοντας ότι έβαλε ανθρώπους για να την σταματήσουν από το να υποβάλει την καταγγελία. Ο δικηγόρος του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή δεν έχει αρνηθεί ότι πριν από εννέα χρόνια υπήρξε συμφωνία με την Μαγιόργκα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η Αστυνομία του Λας Βέγκας δεν εντόπισε κάποιο ιατροδικαστικό εύρημα ενώ, όπως είπε, έχουν εξαφανιστεί τα βίντεο από οποιαδήποτε επαφή μπορεί να είχαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η 34χρονη.

Ο ίδιος ο Πορτογάλος επιθετικός έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Μαγιόργκα αναφέροντας, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του τον Οκτώβριο του 2018 ότι «ο βιασμός είναι ένα απεχθές έγκλημα που είναι αντίθετο με το ποιος είμαι και το τι πιστεύω».