24 Ιουλίου 2019

Οργή των ιατρών στην Γαλλία: Αρνήθηκαν την ιθαγένεια σε αλλοδαπή νοσοκόμα επειδή δούλευε πάρα πολύ

Σάλο έχει προκαλέσει στην Γαλλία η απόφαση να μην δοθεί η γαλλική ιθαγένεια σε αλλοδαπή νοσοκόμα, με την δικαιολογία ότι εργαζόταν παραπάνω ώρες από το επιτρεπτό όριο.

Η είδηση εξόργισε...


... τους συναδέλφους της ιατρικούς επαγγελματίες που πρέπει να εργάζονται υπερωρίες εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού στα νοσοκομεία, ανέφερε το RT. «Πρέπει να εργαστούμε περισσότερο» για να καλύψουμε την διαφορά με τις γειτονικές χώρες της ΕΕ, δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μια νοσοκόμα που ξοδεύει 59 ώρες σε τρεις δουλειές την εβδομάδα φαίνεται πως συνιστά ότι ακριβώς χρειάζεται η χώρα, αλλά αποδείχθηκε ότι οι υπηρεσίες μετανάστευσης δεν μοιράζονται τις απόψεις του προέδρου. Ειδικότερα, οι τελευταίες απέρριψαν την αίτηση για απόδοση ιθαγένειας της γυναίκας για «παραβίαση των κανονισμών εργασίας στη Γαλλία», όπου το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι 48 ώρες εβδομαδιαίως.

Η νοσοκόμα δήλωσε ότι πρόκειται να προσβάλει την απόφαση και υποστηρίζεται πλήρως από τους συναδέλφους της, οι οποίοι μοιράστηκαν την απογοήτευσή τους στο διαδίκτυο.

Η έλλειψη προσωπικού, ειδικά μεταξύ των νοσοκόμων, έφερε το σύστημα υγείας σε μια δύσκολη κατάσταση, ενώ οι επαγγελματίες ιατροί βγήκαν στους δρόμους τον περασμένο μήνα για να απαιτήσουν μια προσπάθεια ενίσχυσης με νέες προσλήψεις. «Εργάζομαι 60 έως 70 ώρες την εβδομάδα, όπως και πολλοί νοσηλευτές και γιατροί ... Έτσι, αφαιρέσατε την εθνικότητά μου;» είπε ένα από τα ηγετικά στελέχη της ένωσης ιατρών.