24 Ιουλίου 2019

Νέα τροπή στην υπόθεση του Ελληνοαυστραλού: Τον πυροβόλησε ο αδερφός του

Ο 21χρονος δράστης κατηγορείται και για εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας γύρω από τον πυροβολισμό του 16χρονου Ελληνοαυστραλού...


... Άλεξ Γάτης, στο ίδιο του το σπίτι.

Η τελευταία είδηση που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση αποκαλύπτει ότι ο δράστης ήταν ο ίδιος ο αδερφός του αγοριού. Συγκεκριμένα ο 21χρονος Δημήτρης Γάτης έρχεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Στο Δικαστήριο της Αδελαΐδας κρίθηκε ένοχος για την ένοπλη επίθεση σε βάρος του αδερφού του, τον οποίο πυροβόλησε στο ίδιο τους το σπίτι μέσω ενός παραθύρου. Ο Άλεξ πυροβολήθηκε στο στομάχι και υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση την Τρίτη, με την κατάσταση της υγείας  του να παραμένει σοβαρή. Στο δικαστήριο, ο αδερφός του Άλεξ παρέμεινε σιωπηλός. Ο δικηγόρος του δεν ζήτησε εγγύηση.

Ο 21χρονος τέθηκε υπό κράτηση, με τον θείο του αγοριού να υποστηρίζει ότι οι γονείς θα υποστηρίξουν και τα δύο παιδιά. Λίγο πριν από την επίθεση, πάντως, ο Δημήτρης Γάτης ανάρτησε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα όπου εμφανιζόταν να βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης.

Στον δρόμο για την Αυστραλία βρίσκονται οι γονείς οι οποίοι διέκοψαν βίαια το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Στο Δικαστήριο θα μεταβεί ο αδερφός του Άλεξ και πάλι μέσα στον επόμενο μήνα.

Οι γονείς του Άλεξ παρακολούθησαν το συμβάν από την κάμερα του κινητού τους, αφού βρίσκονται στην Ελλάδα και όπως αναφέρουν πηγές κοντά στην οικογένεια προσπαθούν να βρουν πτήση να επιστρέψουν στην Αδελαΐδα.

Συμμαθητής του θύματος δήλωσε πως ο Άλεξ είναι ένα ιδιαίτερα ευγενικό και ήσυχο παιδί. Οι αστυνομικές αρχές με την σειρά τους επιβεβαίωσαν πως λίγες ώρες πριν από την επίθεση είχε προηγηθεί διαπληκτισμός έξω από το σπίτι και πως δεν πρόκειται για ένα τυχαίο συμβάν.