9 Ιουλίου 2019

Δηλώσεις Μάικ Ρούμπιν για τις σχέσεις της Τουρκίας με ΗΠΑ και Ρωσία

Ο Δρ. Μάικλ Ρουμπιν ανέφερε πως η Τουρκία θέλει να φτάσει στους στόχους της φέρνοντας αντιμετωπες την Ρωσία με τις ΗΠΑ και ότι ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής πλέον η Τουρκία έχει καταστεί αφερέγγυος εταίρος...


...για ΗΠΑ, Ρωσία και ΝΑΤΟ.

Ο πρώην εργαζόμενος στο Πεντάγωνο και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Δρ. Μάικλ Ρουμπιν, μετέχοντας σε συνέδριο σχετικά με την ΙΣΙΣ που οργάνωσε στο Αμουντ το Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών Ροζαβας, είπε πως λόγω των πολιτικών που ασκούνται από τον Ερντογάν οι σχέσεις της Τουρκίας με ΗΠΑ, Ρωσία και ΝΑΤΟ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Ο Ρουμπιν μιλώντας στο ANF, είπε πως ο Ερντογάν ποτέ δεν αγωνίστηκε ενάντια στην ISIS, αλλά αντίθετα στάθηκε δίπλα της. Ανέφερε πως η Τουρκία πίστεψε πως θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τις ΗΠΑ και την Ρωσία αλλά έφτασε σε ένα σημείο στο οποίο έχει χάσει την εμπιστοσύνη όλων των  πλευρών. O Ρούμπιν σχολιάζοντας το θέμα του αγώνα ενάντια στην ISIS, είπε πως ούτε το συριακό καθεστώς ούτε η Τουρκία ούτε η Ρωσία υπήρξαν ειλικρινείς.

Ο Ρουμπιν είπε πως “Πολλές χώρες ισχυρίζονται πως αγωνίζονται ενάντια στην ISIS. Αυτό δεν είναι αληθές. Ρωσία, Τουρκία και το συριακό καθεστώς λένε ότι θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην ISIS. Αλλά αντίθετα έχουν η τάση να βρίσκονται δίπλα στις επιθέσεις της ISIS.

Ο Ruben στην συνέχεια τις δηλώσεις του είπε: "Υποχρεώνοντας τους ανθρώπους να διαλέξουν ανάμεσα στον Άσαντ και την ISIS, εμποδίζεται η κοινή συμβίωση με διαφορετικούς πολιτισμούς. Ούτε η Τουρκία ούτε η Ρωσία ούτε το συριακό καθεστώς πολεμά με την ISIS".

“Η Τουρκία στριμώχτηκε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία”
Ο Ρούμπιν ανέφερε πως ιδιαίτερα στο πεδίο της Συρίας το διμερές παιχνίδι του Ερντογάν με Ρωσία και ΗΠΑ, στράφηκε εναντίον του και συνέχισε λέγοντας:”Κατά την γνώμη μου ο Ερντογάν έπαιξε λάθος παιχνίδι, πίστεψε πως οι κινήσεις του ήταν τακτικές. Θέλει να δημιουργήσει μία σύγκρουση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ. Πλέον όμως είναι πολύ αργά. Ο Ερντογάν από τώρα και μετά ακόμη και αν αλλάξει θέση, αυτό δεν θα μπορέσει να το εξηγήσει στον Πούτιν. Και ταυτόχρονα ότι και να γίνει, πλέον η Αμερική δεν τον εμπιστεύεται.

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ”
Ο Ρούμπιν ανέφερε πως στο σημείο αυτό ο Ερντογάν έχει χάσει την αξιοπιστία του απέναντι στη Ρωσία τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Στην συνέχεια της δήλωσης του ο Ρούμπιν είπε πως “Το θέμα Ερντογάν είναι πως είναι αδιάφορος και ανεπιθύμητος όπως και ότι θεωρεί τον εαυτό του ισότιμο με τον Πούτιν. Παράλληλα ο Βλαντιμίρ Πούτιν ποτέ δεν θα εμπιστευτεί τον Ερντογάν. Λόγω της πολιτικής στην οποία έφερε ο Ερντογάν την Τουρκία,  πλέον δεν την εμπιστεύονται ούτε η Ρωσία ούτε η Αμερική ούτε το ΝΑΤΟ”.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
“Πριν από πέντε χρόνια η στήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία δεν άλλαζε ότι και να γινόταν. Τώρα όμως φαίνεται πως αυτή η άνευ όρων στήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία αλλάζει. Και αυτό είναι κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οσο και αν η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει στην περιοχή ουδέτερη ζώνη στο θέμα αυτό όλες οι χώρες της περιοχής δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Διότι δεν εμπιστεύονται την Τουρκία”.
[πηγές: anfturkce.com, tourkikanea]