19 Ιουλίου 2019

Η εισαγγελία απέλασε τα θύματα της απόπειρας λιντσαρίσματος - ΕΙΚΟΝΕΣ

Απόπειρα λιντσαρίσματος υπήρξε σε βάρος 9 τουριστών καταγόμενων από το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν στο Ουζούνγκιολ του νομού Τραπεζούντας με μαντίλα που έγραφε "Κουρδιστάν". Τα 9 αυτά άτομα [δείτε τις εικόνες]...


... αρχικά συνελήφθησαν και αργότερα απελάθηκαν.

Στην ανακοίνωση που έκανε η εισαγγελία Τραπεζούντας από το twitter, αναφέρεται πως "Έρευνα έχει αρχίσει σχετικά με το επεισόδιο που προκλήθηκε στο Ουζούνγκιολ, λόγω του ότι ομάδα 9 ατόμων που είχαν έρθει από το Β.Ιράκ για ταξίδι φωτογραφήθηκαν με μαντίλα που έγραφε "Κουρδιστάν", ενώ τα συγκεκριμένα άτομα μετά από τις καταθέσεις τους, παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές για απέλαση".


Ενώ η σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας Τραπεζούντας, αναφέρει τα εξής: "Στην συνοικία μας Ουζούνγκιολ του νομού μας, γύρω στις 11:00, 9 άτομα από μια ομάδα 50 ατόμων που είχαν έρθει για τουρισμό στην περιοχή μας, την ώρα που φωτογραφιζόταν φορώντας μαντίλα που έγραφε "Κουρδιστάν", ο κόσμος εκεί αντέδρασε και υπήρξε σύντομης διάρκειας ταραχή. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας εκεί επενέβησαν, ηρέμησαν τους πολίτες και έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο. Η εισαγγελία έδωσε εντολή σύλληψης των 9 ατόμων, ενώ διεξάγεται ποινική έρευνα".

Η απόπειρα λιντσαρίσματος έγινε θέμα σε πολλές ρατσιστικές αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε και η ανακοίνωση της εισαγγελίας Τραπεζούντας.
[πηγές: Diken, tourkikanea]

Σχόλιο: Αξίζει εδώ να αναφέρουμε την σχετική ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής του CHP Σεζγκίν Τανρικουλού σχετικά με το περιστατικό. Έγραψε λοιπόν: Στο σύνταγμα του Ιράκ η βόρεια περιοχή αναγνωρίζεται ως "Περιφερειακή Διοίκηση Κουρδιστάν" και σύμβολο της είναι η διακρινόμενη σημαία. Το κράτος μας αναγνωρίζει την Περιφερειακή Διοίκηση Κουρδιστάν.


Με ποια νομική αιτιολογία τους απελαύνετε; Διότι τι είδους έρευνα θα κάνετε για αυτήν την φωτογραφία; Και παραθέτει φωτογραφία από συνάντηση του Ερντογάν με τον Μπαρζανί, προηγούμενο πρόεδρο της Περιφερειακής Διοίκησης Κουρδιστάν, στην οποία διακρίνεται και η σημαία του Κουρδιστάν.