17 Ιουλίου 2019

Τους πήρε αλλά με πιο μέσου βεληνεκούς σύστημα θα τους προστατεύσει;

«Αν η Τουρκία αγοράσει τελικά ένα σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς, χτυπώντας τους στόχους που πετούν σε μεγάλο υψόμετρο, πρέπει να εξασφαλίσει την προστασία του από τις αερομεταφερόμενες απειλές.

Πρέπει να δημιουργήσει μια ομπρέλα...


... για χαμηλότερα υψόμετρα ώστε να προστατεύσει συστήματα όπως το S-400 ή Patriot «, είχε δηλώσει πρώην Ρώσος πιλότος  Beyazyt Karatash.

Ο Βίκτωρ Μουρακόφσκι, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Homeland Arsenal» σημείωσε ότι τα συστήματα S-400 και Pantsir λειτουργούν αποτελεσματικά σε συνδυασμό. Ένα σύστημα S-400 απαιτεί μια μοίρα Pantsir-S1, η οποία καλύπτει τους S-400 από πυραύλους αντι-ραντάρ, αέρους-εδάφους και μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δουλειά του Pantsir κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία ήταν υποδειγματική στην περίπτωση αυτή. Ενώ κατέστρεψε μικρά αεροσκάφη, το S-400 συνέχιζε να παρακολουθεί τον εναέριο χώρο, εξηγεί ο Βίκτωρ Μουρακόφσκι.

Ουσιαστικά η Τουρκία έχει αγοράσει ένα σύστημα μεγάλου βεληνεκούς το οποία όμως αυτή την στιγμή αδυνατεί να το προστατεύσει με συστήματα μέσου βεληνεκούς, που σημαίνει ότι η αγορά ενός συστήματος όπως το Pantsir είναι πλέον μονόδρομος