21 Ιουλίου 2019

Η ΜΙΤ παρακολουθεί Κούρδους πολιτικούς με αυτή την συσκευή

Χωράει μέσα σε στην παλάμη και τοποθετείται με μαγνήτη στο κάτω μέρος του οχήματος

Έγινε γνωστό πως οι υπηρεσίες πληροφοριών του τουρκικού κράτους, παρακολουθούν αυτούς που εργάζονται στο Κουρδικό Πολιτικό Κίνημα με μια συσκευή...


... που περιέχει GPS και κάρτα μνήμης.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι υπηρεσίες της Αστυνομίας που υπάγονται στο τουρκικό κράτος, καθημερινά εξελίσσουν νέες μεθόδους και τρόπους για την τεχνική παρακολούθηση των πολιτικών, στελεχών και άλλων εργαζομένων του Κουρδικού Πολιτικού Κινήματος στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Αυτή την φορά εντοπίστηκε μια συσκευή εντοπισμού που χωράει μέσα σε στην παλάμη και με την οποία παρακολουθούν τους Κούρδους πατριώτες και δραστηριοποιούμενους στην πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συσκευή αυτή γενικά είτε μοντάρεται είτε τοποθετείται με μαγνήτη στο κάτω μέρος του οχήματος. Εντός της περιέχει μια κάρτα μνήμης και GPS. Και έτσι χάρη σε αυτή την συσκευή, εντοπίζουν το που πάει κάποιος, το πότε και από ποιους δρόμους.

Έγινε γνωστό πως με αυτή την συσκευή παρακολουθούνται ιδιαίτερα και αυτοί που επί χρόνια δραστηριοποιούνται εντός της κουρδικής πολιτικής, αλλά και αυτοί που τώρα προσπαθούνε να εισέλθουν.
[πηγές: anfturkce.com, tourkikanea]