18 Ιουλίου 2019

Παναγιωτόπουλος: Απαρέγκλιτη τήρηση των Πρεσπών για ένα καλύτερο μέλλον - ΒΙΝΤΕΟ

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, είχε χαρακτηρίσει «άθλια» τη Συμφωνία

Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τις δύο χώρες γεννάει η απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστήριξε [δείτε το βίντεο]...


... ο νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Ο Καβαλιώτης υπουργός, ο οποίος ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, είχε χαρακτηρίσει «άθλια» τη Συμφωνία, φαίνεται πως πλέον έχει αλλάξει άποψη. Συγκεκριμένα, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, δήλωσε πως εάν η Συμφωνία των Πρεσπών εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε  θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν αμφισβητεί την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές.

Ολόκληρη η δήλωσή του μετά το 12':
«Και ένα τελευταίο σχόλιο, βέβαια, θεωρώ επιβεβλημένο να το κάνω, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές.

» Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».