25 Ιουνίου 2019

New York Times: Η Τουρκία καταρρέει στα πρότυπα της Αργεντινής

Την πλήρη κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας με ανυπολόγιστες πολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες υποστηρίζει σε δημοσίευμα της, που αναδημοσιεύουν και τουρκικά ΜΜΕ, η γνωστή διεθνώς...


... αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με την New York Times η νίκη του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη σηματοδοτεί το τέλος του Ερντογάν, ο οποίος θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει και την πλήρη κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, οι επενδύσεις φεύγουν από την Τουρκία την οποία θεωρούν σαν ανασφαλή χώρα, ο οικοδομικός τομέας από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας καταρρέει, το εξωτερικό χρέος έχει πλέον ξεφύγει σε επικίνδυνα ύψη και παράλληλα αυξάνεται η πολιτική και κοινωνική δυσαρέσκεια που πλήττει καίρια το ισλαμικό κυβερνητικό κόμμα. Ήδη άρχισαν να ακούγονται φωνές για ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Όλα αυτά συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία βαδίζει στα χνάρια της Αργεντινής, όπου είναι γνωστές οι εικόνες χάους που ακολούθησαν μια μεγάλη οικονομική κρίση.

Επειδή όμως η Τουρκία δεν είναι μακριά μας όπως η Αργεντινή, αλλά γειτονική και προκλητική χώρα, θα πρέπει να εμείς σκεφτούμε σοβαρά τις συνέπειες μιας αποσταθεροποίησης.