6 Ιουνίου 2019

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν σε κοινές ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Οι δύο συμμαχικές χώρες, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, θα πραγματοποιήσουν στρατιωτική άσκηση από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου στο Ναχιτσεβάν, μια αυτόνομη δημοκρατία στα νοτιοδυτικά του Αζερμπαϊτζάν.

«Βάσει της Συμφωνίας...


... για τη Στρατιωτική Συνεργασία, μεταξύ της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και της Δημοκρατίας της Τουρκίας, θα διεξαχθεί το τελευταίο στάδιο των κοινών τακτικών ασκήσεων «Άφθαρτη Αδελφότητα-2019» με πραγματικά πυρά στο Ναχιτσεβάν από τις 7 ως 11 Ιουνίου», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Στη άσκηση συμμετέχουν 5.000 στρατιώτες και πάνω από 200 άρματα μάχης και άλλα θωρακισμένα οχήματα, τουλάχιστον 180 πυραυλικά και πυροβολικά συστήματα, πυροσβεστικά συστήματα και οβιδοβόλα. Από την πλευρά της Αυτόνομης Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ναχιτσεβάν 21 αεροσκάφη και ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και διάφορα είδη σύγχρονων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Στόχος των ασκήσεων είναι η ανάπτυξη κοινών σχεδίων για επιχειρήσεις μαχών, αύξηση του επιπέδου επαγγελματισμού του προσωπικού και ο καλύτερος συντονισμός των στρατιωτικών τμημάτων Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν στην εκτέλεση κοινών καθηκόντων», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.