4 Ιουνίου 2019

Μόνο κατά τις εκλογές θα ασχολούμαστε με την Θράκη;

Οι Πομάκοι αντιδρούν στην τουρκοποίηση

Είναι εντυπωσιακό και δυσάρεστο το γεγονός, ότι όσα συμβαίνουν στην Θράκη, αποτελούν ήσσονος σημασίας, και ακροθιγώς μόνον κατά τις εκλογές εκφράζονται...


... φόβοι για την επιρροή που ασκεί το τουρκικό Προξενείο στην εκλογική διαδικασία. Μέχρις εκεί.

Πέρασε απαρατήρητο το γεγονός, ότι στους μετεκλογικούς εορτασμούς των τουρκογενών δημάρχων Αρριανών και Εχίνου, ακούγονταν οθωμανικά εμβατήρια. Ένα εκ των οποίων, είχε ακουστεί στην κατάκτηση της Θράκης.

Προσέξτε τους στίχους: «Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, / η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου / Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος / Ο στρατός του, για πολύ καιρό / Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο. / Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος / Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος / Κατάστρεψε ώ έθνος, τον εχθρό σου / Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους».

Πέραν τούτου, συνεχίζουν με θρασύτητα να περιλαμβάνουν στους όποιους τουρκογενείς, και τους Πομάκους. Προφανώς, τους το έχουν επιτρέψει πολλοί πολιτικοί με ελληνική ταυτότητα, αδιαφορούντες για την ζημία που επιφέρουν στην Ελλάδα. Η αντίδραση προέρχεται από τους ίδιους τους Πομάκους.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, Εμινέ Μπορουτζή, δίνει τη δική της απάντηση, με επιστολή της στα ΜΜΕ της Θράκης, στις προκλητικές δηλώσεις της προέδρου του μειονοτικού κόμματος DEB, πως η μειονότητα είναι ... "τουρκική".

H επιστολή έχει ως εξής: «Δεν μας προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (K.I.E.Φ.) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα.  Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση.

» Ως Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα. Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας.

» Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της».

Σημειώνω, ότι η επικεφαλής ΚΙΕΦ, των τουρκόφρονων, Τσιγδέμ Ασάφογλου, είπε με πρωτοφανές θράσος, ότι «Στην περίπτωση "θερμού επεισοδίου" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία», δείχνοντας ποια χώρα θα υποστηρίξει αν ξεσπάσει σύγκρουση με τους ισλαμιστές του Ερντογάν.

Τελικά, με την απλή αναλογική η κυβέρνηση της Αριστεράς έδωσε μια χρυσή ευκαιρία στο τουρκικό Προξενείο να αποκτήσει σημαντικό ρόλο σε πολλούς Δήμους της Θράκης. Το Via Diplomasy γράφει ότι οι χριστιανοί Δήμαρχοι με ισχυρή πλειοψηφία δεν μπορούσαν να "εκβιαστούν" σε αποφάσεις τους, όπως να προσλαμβάνουν Έλληνες μουσουλμάνους με πτυχίο από τουρκικά πανεπιστήμια.

Ενώ κατά το προεκλογικό διάστημα πολλοί ασχολήθηκαν με τον τουρκόψυχο DEB - ΚΙΕΦ, χάθηκε από την επικαιρότητα το βασικό πρόβλημα της Θράκης που είναι οι ψευτομουφτήδες. Στην Ξάνθη, κάποιοι έχουν κατορθώσει όχι μόνο να περιορίσουν την δράση του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, αλλά και να φτάσουν σε σημείο να την εκμηδενίσουν.

Όμως η τελευταία εξέλιξη του δίνει την δυνατότητα να γίνει εκ νέου συνομιλητής και να δείξει, τρομοκρατώντας, στους μουσουλμάνους της περιοχής, ότι είναι ο ηγέτης τους, καθορίζει πράγματα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τον υπακούν.

Ο νέος δήμαρχος έχει πλέον ένα δύσκολο έργο στο οποίο θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του ψευτομουφτή ο οποίος το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να αποδείξει την δύναμη του -και εν όψει εθνικών εκλογών- όχι μόνο στους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά και προς την Άγκυρα και να ζητήσει εκ νέου της υποστήριξη της.\
Ο Μακεδών