5 Ιουνίου 2019

Στα κατεχόμενα της Κύπρου μητέρες εγκαταλείπουν τα μωρά τους

Ολοένα και περισσότερες μητέρες εγκαταλείπουν μικρά μωρά στα νοσοκομεία στα κατεχόμενα, με το κοινωνικό αυτό φαινόμενα να αντιμετωπίζεται από την κοινωνία ως «κατηγορώ» μόνο προς την κατεύθυνση...
... αυτών των γυναικών, αναφέρει η εφημερίδα Κίπρις, που φιλοξενεί δηλώσεις της ψυχολόγου Αϊλά Καχραμάν, που υποστηρίζει ότι πρέπει να δούμε και τι κρύβεται πίσω από την κάθε ιστορία.

Η ψυχολόγος ανέφερε, σύμφωνα με το sigmalive.com, ότι πίσω από αυτές τις μητέρες υπάρχει ένα δράμα, καθώς οι περισσότερες έμειναν έγκυες ενώ είναι χρήστες ουσιών, εργάζονται σε κυκλώματα πορνείας ή έχουν υποστεί βιασμό.

Ο δρόμος της εγκατάλειψης βρεφών ή μικρών παιδιών στα νοσοκομεία φαντάζει γι’ αυτές ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης που ζούνε, πρόσθεσε η κ. Καχραμάν. Ο κόσμος, συνέχισε, επικρίνει αυτές τις γυναίκες, αλλά συνήθως, όταν αργότερα βρουν ένα «ασφαλές λιμάνι» και φτιάξουν την ζωή τους, αναζητούν το παιδί που εγκατέλειψαν και ζουν με αυτόν τον πόνο.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται αριθμοί εγκαταλελειμμένων παιδιών, όμως συχνά πυκνά στον τουρκοκυπριακό Τύπο δημοσιεύονται περιστατικά βρεφών ή μικρών παιδιών που αφέθηκαν στην είσοδο ή σε κάποιο δωμάτιο νοσοκομείου –συνήθως στα «κρατικά»– χωρίς να αναζητηθούν αργότερα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχει παιδικό χωριό SOS κοντά στην Κερύνεια, όπου φιλοξενούνται τέτοια παιδιά.