14 Ιουνίου 2019

Θράκη – Η Άγκυρα «εργαλειοποιεί» ακόμα και έναν δασικό δρόμο

Από την Θράκη μέχρι το Καστελόριζο η Άγκυρα διεκδικεί όλα αυτά, χωρίς να έχει διακαιώματα, που της επιτρέπουν να δημιουργήσει συνθήκες διαπραγμάτευσης για να κερδίσει τα μέγιστα.

Στην Θράκη έχει καταφέρει...


... να δημιουργήσει ένα παρακράτος το οποίο κινείται σε κοινωνικό, θρησκευτικό και οικονομικό επίπεδο και που της επιτρέπει να καθορίζει πράγματα μέσα στην ίδια την Ελληνική επικράτεια.

Έτσι δεν είναι λίγες φορές, θέματα που φαίνονται να είναι απλά και να περνάνε απαρατήρητα στις κοινωνίες, η ίδια να τα «εργαλειοποιεί» και να τα διεθνοποιεί προς όφελος των επιδιώξεων της. Αυτό συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ξάνθη, όπου πολίτες αντιδρούν στην σύνδεση της πόλης με χωριά του ορεινού όγκου στα οποία ζούνε Έλληνες μουσουλμάνοι.

Ο δρόμος που θα συνδέσει την πόλη με τα χωριά αυτά, περνάει μέσα από ένα δασικό χώρο στον οποίο αθλούνται καθημερινά δεκάδες Ξανθιώτες. Η αντίδραση αυτή, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ανάγκασε όπως φαίνεται την περιφέρεια να ματαιώσει έργο και το Τουρκικό Προξενείο ήδη ετοιμάζει σχετικό φάκελο για να αποσταλεί μέσω συλλόγων, οργανώσεων και της ίδιας της Άγκυρας σε ανθρωπιστικές οργανώσεις με βασικό επιχείρημα την καταπίεση της μειονότητας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστική του τι επικρατεί στην Θράκη, μια πολιτεία σε αποσύνθεση, υπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν καμιά συνεργασία μεταξύ τους, και ένας μηχανισμός της Τουρκίας που εκμεταλλεύεται τα πάντα για την πολιτική της.