25 Ιουνίου 2019

Σουηδική ιστοσελίδα μαθαίνει σε μετανάστες πώς να κάνουν σεξ με τις Ευρωπαίες

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία μακροπρόθεσμα επικεντρώνεται στην διαμόρφωση μικτών σχέσεων και στην ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών, δεν συνιστά κάτι νέο για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία...


... που έδωσε η Inera, η εταιρεία που «τρέχει» την σουηδική κοινωνική εκπαιδευτική πλατφόρμα youmo.se, οι περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπο που αφορούν, μεταξύ άλλων, συμβουλές για το σεξ και το γάμο, προέρχονται από χώρες εκτός της Σουηδίας.

Ένα από τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα υποδεικνύει επίσης ότι η επισκεψιμότητα του ιστότοπου έφτασε στο μέγιστο μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018. Το 2018, οι περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπο προήλθαν από διευθύνσεις IP που καταχωρίστηκαν στο Ιράν, ενώ οι επόμενες πιο κοινές χώρες επισκεπτών (εκτός της Σουηδίας) ήταν οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράκ και η Αλγερία.

Το υλικό στην πλατφόρμα απεικονίζεται κυρίως με εικόνες με σκουρόχρωμους άντρες και ξανθές γυναίκες ευρωπαϊκής καταγωγής. ​Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας ενημερώνονται για την σεξουαλική συναίνεση, το αλφαβητάρι της ανατομίας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η σεξουαλική επαφή μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Ένα ξεχωριστό μέρος του ενημερώνει για την σημασία των αντισυλληπτικών, καθώς και τους κινδύνους των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα «διαφωτισμού» έχει εκπονηθεί και από τη βελγική κυβέρνηση: το 2016, οι αρχές εξέδωσαν φυλλάδια που διδάσκουν πώς οι μετανάστες να φλερτάρουν αποτελεσματικά με τις Ευρωπαίες γυναίκες, να ενημερώνονται για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα αντιμετωπίζει τους βιασμούς και τον γάμο, καθώς και την πολυγαμία.

Εν τω μεταξύ, το 2017, στη Σουηδία, η αραβική γλώσσα ξεπέρασε τα φινλανδικά για πρώτη φορά μετά από πάνω από 800 χρόνια ως η πιο διαδεδομένη μειονοτική γλώσσα στη χώρα. Μέχρι τώρα τα Φινλανδικά φιγουράριζαν πρώτα, ακολουθούμενα από τα Σερβικά και τα Αραβικά.

Αυτό οφείλεται στην εισροή αιτούντων άσυλο από αραβόφωνες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, υποστήριξε ο ερευνητής του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Mikael Parkvall σε ένα επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Svenska Dagbladet. Σύμφωνα με μια έκθεση του Ινστιτούτου Gatestone, η σκανδιναβική χώρα δέχθηκε έως το 2015 μέχρι και 163.000 αιτούντες άσυλο.