7 Ιουνίου 2019

ΣΕΓΑΣ : Μετά τον διασυρμό επιστρατεύτηκε το… πρωθυπουργικό αεροπλάνο

Ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε εξασφαλίσει εισιτήρια για την 15μελη αποστολή των Ευρωπαϊκών Αγώνων στίβου

Απίστευτο και όμως… ελληνικό αυτό που συνέβη με την αποστολή που πρόκειται...


... να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στίβου που θα διεξαχθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας από τις 23 ως τις 28 Ιουνίου.

Ο ΣΕΓΑΣ απέσυρε αρχικά τη συμμετοχή της 15μελους ομάδας επικαλούμενος αδυναμία να βρει εισιτήρια, αλλά μπροστά σε αυτό τον εθνικό διασυρμό κρίθηκε εν τέλει απαραίτητο να επιστρατευτεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Η αρχική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ. Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.

Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές».

Τελικά, η Εθνική ομάδα Στίβου θα ταξιδέψει στο Μινσκ με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και θα συμμετάσχει κανονικά, όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ σε νέα έκτακτη ανακοίνωση του.