1 Ιουνίου 2019

Από κοντά θα παρακολουθούν οι Ρώσοι την άσκηση του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία

Το πλοίο Smetlivy του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ξεκίνησε από τη Σεβαστούπολη και πλέει αυτή τη στιγμή προς την ακτή της Βουλγαρίας προκειμένου να παρακολουθήσει τα ασκήσεις του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με...


... το ρωσικό δίκτυο TASS.

«Το χθεσινό βράδυ, το πλοίο της περιπολίας έφυγε από τη Σεβαστούπολη για να παρακολουθήσει τις ασκήσεις αεράμυνας του ΝΑΤΟ που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην επικράτεια της Βουλγαρίας και κοντά στις βουλγαρικές ακτές», ανέφερε η πηγή.

Μια σειρά πολυεθνικών και εθνικών ασκήσεων (Saber Guardian – 2019, Strike Back – 2019, Shabla – 2019 και Swift Response – 2019) θα διεξαχθούν τον Μάιο-Ιούνιο του 2019 στo έδαφος της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας αλλά και της Βόρειας Μακεδονίας με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ.

6.000 στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τη Βουλγαρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία, τον Καναδά και την Ιταλία πρόκειται να συμμετάσχουν στις ασκήσεις. Στόχος των ασκήσεων είναι η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της συμβατότητας των στρατευμάτων των διαφόρων στρατιωτικών μονάδων.