15 Ιουνίου 2019

Έτοιμος ο πρώτος σιδηροδρομικός άξονας της γέφυρας της Κριμαίας - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρώτος σιδηροδρομικός άξονας της γέφυρας της Κριμαίας, ο οποίος συνδέει τη χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία, έχει ολοκληρωθεί, όπως ανέφερε ανακοίνωση από την αρμόδια υπηρεσία [δείτε το βίντεο]...


... τύπου της γέφυρας της Κριμαίας.

«Οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση των των σιδηροτροχιών στο πρώτο κομμάτι της Γέφυρας της Κριμαίας. Τώρα οι αμαξοστοιχίες θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη χερσόνησο της Κριμαίας στην ηπειρωτική χώρα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Συνολικά, 2.500 τόνοι σιδηροτροχιών χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του σιδηρόδρομου μήκους σχεδόν 12 μιλίων (περίπου 19 χιλιόμετρα). Εν τω μεταξύ, τα πρώτα τρένα αναμένεται να ξεκινήσουν να διασχίζουν τη γέφυρα στα τέλη του 2019.

Το οδικό τμήμα της γέφυρας εγκαινιάστηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Μάιο του 2018, ανοίγοντας ουσιαστικά την πρώτη άμεση διαδρομή που συνδέει τη χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία. Σύμφωνα με τις αρχές της Κριμαίας, έχει αυξηθεί κατά 30% ο τουρισμός στη χερσόνησο από τότε που ξεκίνησε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα.

Η χερσόνησος της Κριμαίας διεξήγαγε δημοψήφισμα τον Μάρτιο του 2014 μετά από αλλαγή ισχύος στο Κίεβο, που θεωρήθηκε πραξικόπημα. Η απόφαση επανένωσης με τη Ρωσία υποστηρίχθηκε από το 97% περίπου των ψηφοφόρων.

Ωστόσο, η Δύση εξακολουθεί να αμφισβητεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που θεωρούνται ως παράνομα και πιστεύει ότι η χερσόνησος «προσαρτήθηκε». Η Μόσχα, από την άλλη πλευρά, έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η ψηφοφορία διεξήχθη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.