6 Ιουνίου 2019

Νέα δεδομένα για τον θάνατο της 17χρονης στην Ολλανδία

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την υπόθεση της 17χρονης Νόα Ποτόβεν η οποία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα έπειτα από βιασμό που είχε υποστεί σε μικρή ηλικία.

Η αρχική είδηση που είχε κυκλοφορήσει...


... από τα διεθνή ΜΜΕ ήταν ότι η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε -νόμιμη- ευθανασία στην Ολλανδία. Ωστόσο, φαίνεται πως η είδηση διαδόθηκε λάθος –πιθανότατα από λανθασμένη μετάφραση από τα ολλανδικά στα αγγλικά- και ότι η 17χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι των γονιών της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, βάσει των τοπικών ΜΜΕ, η νεαρή φαίνεται πως σταμάτησε να καταναλώνει φαγητό και νερό. Ωστόσο, παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η Νόα Ποτόβεν έχασε τη ζωή της. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία επίσημη αιτία θανάτου και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η υπόθεση συμπεριλαμβάνει είτε ευθανασία είτε υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Και τα δύο θεωρούνται νόμιμα στην Ολλανδία.

H είδηση μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι την Ινδία. Στην Ιταλία ήταν για ώρες trend στο Twitter.  Το θέμα ξεκαθάρισε δημοσιογράφος του Politico, Naomi O’ Leary. Η δημοσιογράφος δημοσιεύοντας μια σειρά από tweets, διευκρίνισε ότι το λάθος έγινε από τα μεγάλα βρετανικά μέσα, κυρίως tabloids όπως η Daily Mail, που έβγαλαν αμέσως το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ευθανασία.

Η Ολλανδία είναι η χώρα που υιοθέτησε πρώτη από όλες την ιατρική μέθοδο, οπότε ο συνειρμός ήταν γρήγορος. Η δημοσιογράφος εξήγησε, ότι εδώ και χρόνια, η Νόα ταλαιπωρούνταν από τα ψυχικά τραύματα που της άφησε ο βιασμός της σε παιδική ηλικία. Πάλευε με την ανορεξία, ενώ πολλές φορές προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.