30 Μαΐου 2019

Κοσσυφοπέδιο: Ο Ρώσος της UNMIK αφέθηκε ελεύθερος

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) ανακοίνωσε σήμερα ότι αφέθηκε ελεύθερος ο Ρώσος διπλωμάτης, μέλος της αποστολής του ΟΗΕ, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια...


... της εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Αυτό αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η UNMIK, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ. Νωρίτερα, η αποστολή είχε ανακοινώσει ότι «με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε την εξέλιξη της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο, όπου μεταξύ των άλλων, η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε δύο μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο και επικεφαλής της UNMIK, Ζαχίρ Τανίν, δήλωσε ότι δύο μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της δράσης της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα  και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Καλώ όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τις αρχές του κράτους δικαίου και της αξιοπρέπειας όσον αφορά τη ζωή και την ελευθερία όλων και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή», δήλωσε ο Τανίν.
[πηγές: politika.rs, βαλκανικό περισκόπιο]