15 Μαΐου 2019

Ισραήλ: γεμίζει με Iron Dome η χώρα λόγω Eurovision

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ έχει αναπτύξει το περίφημο αμυντικό σύστημα Iron Dome λόγω της Eurovision που πρόκειται να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz , οι συγκεκριμένοι...


... πύραυλοι που έχουν σχεδιαστεί για να παρεμποδίζουν τα εισερχόμενα βλήματα έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Την περασμένη Δευτέρα, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη συμφώνησαν μια κατάπαυση του πυρός μετά από μια άγρια ​​ανταλλαγή πυραύλων κατά την οποία εκτοξεύτηκαν περίπου 700 πύραυλοι. Μετά την επισφαλή κατάπαυση του πυρός, η αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ προειδοποίησε για τις πιθανότητες πυραυλικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες μπορούν να επιλέξουν την επέτειο, η οποία συμπίπτει με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ για τη διεξαγωγή βίαιων διαδηλώσεων ή και επιθέσεων», δήλωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ σε προειδοποίηση ασφαλείας που στάλθηκε αυτή την εβδομάδα. «Τα συμβάντα ασφαλείας μπορούν να συμβούν πολύ πέρα ​​από τη Γάζα και την περιφέρειά της και ανά πάσα στιγμή».

Την περασμένη εβδομάδα, οι παλαιστινιακές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι το σύστημα Iron Dome παραβιάστηκε από το πυραυλικό φράγμα του, προκαλώντας ερωτηματικά σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συστήματος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ισραηλινές αρχές ανησυχούν έτσι για την αποτελεσματικότητα του Iron Dome ειδικά τις μέρες που θα διεξάγεται η Eurovision όπου μια μαζική πυραυλική επίθεση θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.