19 Μαΐου 2019

Eurovision: Νικήτρια η Ολλανδία - ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα και Κύπρος σε τελευταίες θέσεις

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Στην 15η θέση του διαγωνισμού η Κύπρος.

Η Ολλανδία με [δείτε το βίντεο]...


... τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade» των Wouter Hardy, Duncan Laurence και Joel Sjoo και με 492 βαθμούς αναδείχθηκε η νικήτρια του 64ου διαγωνισμού της Eurovision και θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2020.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Νορβηγία αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.

Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» βρέθηκε στην 21η θέση. Το τραγούδι έγραψε η ίδια μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon. Η Κύπρος με την Τάμτα και το «Repley» έφτασε στην 15η θέση. Το τραγούδι έγραψε ο συνθέτης Άλεξ Παπακωνσταντίνου, γνωστός ως Alex P.

Η Μαντόνα ερμήνευσε τη διαχρονική επιτυχία της «Like a Prayer», που φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας, και το νέο της single «Future» που συμπεριλαμβάνεται στο νέο της άλμπουμ με τίτλο «MADAME X».

Την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους ακολούθησε μία τραγουδιστική σκυταλοδρομία ανάμεσα στην Κοντσίτα Βρουστ, τον Μονς Σέλμερλοβ, την Ελένη Φουρέιρα και τον Βέρκα Σερντούσκα.