25 Μαΐου 2019

Αναλαμβάνει η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στα Σκόπια

Ήταν αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής  των ΗΠΑ στην Αθήνα


Η νεοδιορισθείσα επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στα Σκόπια, Κέιτ Μαρί Μπερνς (Kate Marie Byrnes), ξεκινά τη θητεία της έπειτα...

... από  την υποστήριξη που έλαβε χθες από τη Αμερικανική Γερουσία.

Η Μπερνς θα αντικαταστήσει τον Τζες Μπέιλι, ο οποίος έπαψε τις δραστηριότητες του από τον Φεβρουάριο. Η νέα επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας έλαβε τα διαπιστευτήρια της Γερουσίας μετά από την ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ είχε προταθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πριν από ένα χρόνο.

Στις προτεραιότητές της ως μελλοντικής πρέσβειρας στα Σκόπια, η Μπερνς τόνισε τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την οικοδόμηση ισχυρών και ανεξάρτητων θεσμών. Υποστηρίζει μια ισχυρή εταιρική σχέση με τα Σκόπια, η οποία θα επιβεβαιωθεί από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Μπερνς είναι διπλωμάτης σταδιοδρομίας εδώ και 26 χρόνια και ως πρέσβειρα των ΗΠΑ υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής  των ΗΠΑ στην Αθήνα. Προηγουμένως, ήταν μόνιμος εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.