18 Μαΐου 2019

Η στάση της κυβέρνησης στο θέμα του Κουφοντίνα μπορεί να αλλάξει την και την στάση των ΗΠΑ

Η Ελληνική κυβέρνηση και το κυβερνόν κόμμα θεωρούν ότι η μικροπολιτική στάση απέναντι σε τρομοκρατικές ομάδες και στην υπόθεση Κουφοντίνα δεν θα επηρεάσουν τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Αυτό...


... δεν είναι μόνο αφελές αλλά και επικίνδυνο.

Οι Αμερικανοί τα τελευταία χρόνια υλοποιούν όλους τους σχεδιασμούς αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα όχι μόνο σαν σύμμαχο, αλλά σαν φίλο σύμμαχο. Ο Αμερικανός Πρέσβης και η Ουάσιγκτον μέχρι σήμερα στην ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρομοκρατία αντιμετωπίστηκε με επιείκεια, αλλά οι Αμερικανοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υλοποιήσουν με άλλους τρόπους τους σχεδιασμούς τους, και να αντιμετωπίσουν με άλλους τρόπους την στάση αυτή.

Από τις συνεχόμενες άδειες στον Κουφοντίνα, την προκλητική του βόλτα στο τόπο που σκότωσε, τις μπογιές στην οικία του Πρέσβη, μέχρι την σημερινή εξέλιξη όπου, αναίρεση άσκησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι πολλά για την πολιτική των ΗΠΑ.

Τις επόμενες ημέρες είναι πέρα από βέβαιο ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τα μηνύματα από τις ΗΠΑ και όλοι εύχονται αυτά να είναι τέτοια που να φτάνουν μέχρι τις συστάσεις.