24 Μαΐου 2019

Πιάσε με αν μπορείς: Τρελό κυνηγητό με δυο γιγαντιαίες σαύρες - ΒΙΝΤΕΟ

Παρά τον μεγάλο όγκο τους, οι δυο σαύρες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευέλικτες αλλά και γρήγορες, κάνοντας πραγματικά δύσκολο το έργω των διασωστών που προσπαθούσαν να τις απομακρύνουν με ασφάλεια.

«Συναγερμός» σήμανε [δείτε το βίντεο]...


... σε καφετέρια στην Ταϊλάνδη, όταν ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε ότι στην επιχείρησή του υπάρχουν δυο ασυνήθιστοι αλλά και γιγαντιαίοι εισβολείς. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν διαπίστωσε ότι κάτι τρώει τα ψάρια που είχε μέσα στην τεχνητή λιμνούλα της καφετέριας. Ο δράστης δεν ήταν ένας, αλλά δύο τεράστιες σαύρες του είδους monitor, που έχουν ως πιο γνωστό εκπρόσωπό τους, τον δράκο του Κομόντο.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι ειδικά εκπαιδευμένοι διασώστες για να πιάσουν και να απομακρύνουν με ασφάλεια τις σαύρες, αλλά το έργο τους δεν ήταν και τόσο εύκολο τελικά. Αρχικά έπρεπε να καταφέρουν να βγουν τα δυο τρομακτικά ερπετά κάτω από το κτίριο, όπου και είχαν βρει καταφύγιο.

Ακόμη και όταν τελικά βγήκαν οι σαύρες στο φως, ξεκίνησαν να τρέχουν για να ξεφύγουν με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν εικόνες χάους στην αυλή της καφετέριας. Τέλος καλό, όλα καλά, καθώς οι διασώστες κατάφεραν να στριμώξουν τις σαύρες και να τις μεταφέρουν σε ασφαλές περιβάλλον.

Αυτού του είδους οι σαύρες είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο. Το μήκος τους μπορεί να πλησιάσει τα 3,5 μέτρα και το βάρος του να φτάσει έως και τα 130 κιλά. Όπως διαπιστώνουμε κοιτώντας και το εν λόγω βίντεο, παρά τον μεγάλο όγκο τους, είναι αρκετά ευκίνητες και μπορούν να τρέξουν έως και 18 χλμ την ώρα για μικρή απόσταση. Επίσης, είναι πολύ καλοί κολυμβητές.